İNDAK, KAYIP YAŞLI ADAM İÇİN SEFERBER OLDU

İnegöl’de 5 gündür kayıp olan Alzheimer hastası 78 yaşındaki Remzi Çitil’in bulunması için İNDAK ekipleri seferber oldu.

Yayınlama: 19.07.2019
658
A+
A-

İnegöl’e bağlı Sarıpınar Mahallesinde 13 Temmuz Cumartesi günü evden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan alzheimer hastası 78 yaşındaki Remzi Çitil için 5 gündür ilçede seferberlik ilan edildi. Jandarma ekiplerinin drone kullanarak sürdürdüğü arama çalışmalarına karadan da destek veriliyor.

 

Bölgede Jandarma ve Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile birlikte aramalara destek vermek amacıyla tamamı gönüllülerden oluşan İnegöl Doğal Afet ve Arama Kurtarma Ekibi de (İNDAK) çalışmalara katıldı. İNDAK ekipleri, 6 kişilik grupla katıldıkları arama çalışmasında bir ize rastlayamadı. 5 gündür süren arama çalışmalarında henüz kayıp yaşlı adama dair bir iz bulunamazken, yerel ekiplerin arama çalışmalarına ara verdiği, Jandarmanın ise çalışmalarını sürdürdüğü bilgisine ulaşıldı.








 

Arama faaliyetlerine ilişkin açıklama yapan İNDAK Başkanı Ömer Gürkan, “Kayıp haberini aldığımız andan itibaren hazırlıklarımızı tamamlayıp 5 kişilik ekiple bölgeye intikal ettik. Burada Jandarma başta olmak üzere AFAD ekiplerine destek olarak biz de kendi ekibimizle sahaya inerek arama faaliyetine katıldık. Ancak 5 günlük arama sonucunda maalesef bir ize rastlayamadık. Yerel ekiplerin arama faaliyetlerine şuan için ara verildi. Jandarma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yeniden bize ihtiyaç duyulduğunda sahaya dönmek için hazır bekliyoruz. Temennimiz en kısa zamanda kayıp vatandaşın sağ salim bulunmasıdır” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.