İNEGÖL BELEDİYESİ 7/24 SAHADA

Hafta sonu itibariyle kar yağışının etkisini arttırdığı İnegöl’de, İnegöl Belediyesi tüm ekipleriyle sahaya indi. Şehir merkezi ve kırsalda ulaşımın aksamaması adına 3 vardiya şeklinde kar temizleme çalışmaları sürüyor. Bir yandan kapanan yollar açılırken bir yandan da tuzlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Yayınlama: 17.01.2021
305
A+
A-

Ülke genelinde uzun süredir beklenen kar, hafta sonu itibariyle şehirleri beyaza bürüdü. Vatandaşların büyük bir sevinçle karşıladığı kar yağışının aynı zamanda olumsuzluklara neden olmaması adına, İnegöl Belediyesi de daha önceden hazırlıklarını yaptığı tedbirleri uygulamaya geçirdi.

 

Kar yağışıyla beraber karla mücadele ekipleri teyakkuza geçti. Ulaşımın aksamaması adına öncelikle kırsal mahallelerin yolları oluşturulan ekiplerle sürekli temizlenmeye başladı. Ardından Cumartesi akşamı itibariyle şehir merkezine düşen kar kısa sürede yolları kaplarken, merkezde de temizleme ve tuzlama çalışmalarının startı verildi. 6 ayrı bölge için oluşturulan ekipler; Gülbahçe, Tuzla, Çaylıca hattında greyderle çalışmalarını sürdürüyor. Esenköy, Çiftlik, Kıran, Kayapınar hattında da yine greyderle kar küreme çalışması yapılıyor. 3. Ekip; Tekke, Cemiyet, Karahasanlar ve Kurşunlu hattında çalışırken, 4. Ekip ise Hamitabat, Güzelyurt, Sultaniye, Kocakonak ve Mezit bölgesinde yolların kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Bir başka ekip Oylat bölgesinde; Bahçekaya, Tahtaköprü hatları üzerinde 2 greyder, 1 tuzlama aracı ve 1 küreme aracıyla çalışıyor. Şehir merkezinde ise ana arterlerde yapılan küreme ve tuzlama çalışmaları sonrası yoğunluk rampaların daha fazla olduğu Alanyurt, Akhisar ve Yeniceköy mahallelerine verildi. Buralarda yolların kapanmaması için tuzlama araçları ve kepçeler ile karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.








 

Bu 6 bölgede ekipler 3 vardiya şeklinde aralıksız olarak karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Merkezde özellikle toplu taşıma araçlarının güzergahları ve ana arterlere öncelik verilirken, kırsalda da yine mahallelere ulaşım ve mahallenin ana arterleri temizleniyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.