İnegöl Belediyesi’nden borç yapılandırmaları için çağrı

Yayınlama: 04.04.2023
83
A+
A-

7440 Sayılı Kanun Kapsamında Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu 12 Mart’ta yayınlandı. İnegöl Belediyesi’nden yapılan açıklamada; yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapması gerektiği hatırlatıldı.

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun uygulamasına yönelik “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun” 12 Mart 2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. 7440 Sayılı Kanun ile; kesinleşmiş alacaklar, kesinleşmemiş veya dava safhasındaki alacaklar, inceleme ve tarhiyat aşamasında bulunan vergiler, matrah artırımı ile işletme kayıtlarının düzeltilmesi hükümlerine ilişkin açıklamalara yer verildi.

YAPILANDIRMANIN KAPSAMI NE? KİMLER FAYDALANABİLİR?






Belediyelere olan borçları da kapsayan yapılandırmaya ilişkin, İnegöl Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “7440 Sayılı Kanun Kapsamında Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kanunu resmi gazetede yayınlandı. Buna göre; 7440 sayılı Kanun, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi borçları, Kira borçları ve İdari Para Cezalarını yeniden yapılandırarak peşin veya taksitle ödeme imkânı sağlanmaktadır. Çıkan bu kanundan şehrimiz özelinde; İnegöl İlçesi sınırları içinde Emlak Vergisi (Mesken, İşyeri, Arsa, Arazi), Çevre Temizlik Vergisi, İlan-Reklam Vergisi ve Eğlence Vergisi borcu, Kira borçları ve İdari Para Cezası borcu olan tüm gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilir. Yapılandırma kanunundan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın 31 Mayıs 2023 mesai bitimine kadar kurumumuza başvurması gerekmektedir.”

ONLİNE OLARAK DA BAŞVURU YAPILABİLİYOR

“Ayrıca yapılandırma başvuruları online olarak yapılabilmektedir. Yapılandırma Başvurusu için E-Belediye Başvuru Linki; https://ebelediye.inegol.bel.tr/tecil/basvuru ve E-Devlet Başvuru Linki; https://www.turkiye.gov.tr/inegol-belediyesi-borc-yapilandirma-basvurusu adresleri kullanılabilecek. Vatandaşlarımızı gecikmeden yapılandırma için başvurmaya davet ediyoruz.”

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş