İnegöl Belediyesi’nden sanala bağlanma spora bağlan etkinliği

İnegöl Belediyesi, özellikle genç bireylerin teknoloji ve internet bağımlılığından kurtulmaları için Doğa Sporları ve Turizm Merkezinde ‘Sanala bağlanma spora bağlan’ sloganıyla etkinlik düzenledi. Etkinlikte elektronik cihazları bir kenara bırakan onlarca genç, DOSTUM merkezinde bilek güreşi, masa tenisi, okçuluk, voleybol, langırt gibi etkinliklerle vakit geçirdi.

Yayınlama: 14.01.2019
723
A+
A-

İlçe halkının katılıp yararlanabileceği, 7’den 70’e isteyen herkesin spor yapabileceği bir İnegöl için çabalayan İnegöl Belediyesi, Cumartesi akşamı Yeniceköy Mahallesinde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nde (DOSTUM) “Sanala Bağlanma Spora Bağlan” sloganıyla günümüzde git gide artan sosyal medya ve internet oyunları bağımlılığına dikkat çekmek adına etkinlik düzenledi. Gençlerin bahsi geçen bağımlılıklardan uzaklaştırılarak DOSTUM tesislerinde oluşturulan kapalı oyun ve etkinlik alanında yer almalarını sağlayarak farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlik kapsamında; farkındalık çalışmasına katılan gençleri bir nebzede olsa telefon, televizyon ve internet gibi unsurlardan uzaklaştırarak sportif ve kültürel faaliyetler içerisinde yer almalarını sağlamak hedeflendi.

 

SANAL DÜNYA BİR KENARA BIRAKILDI








Program için 17.30’da İnegöl Belediyesi önünden DOSTUM merkezine araç kaldırıldı. 18.00’da DOSTUM’da başlayan etkinliklerde;  bilek güreşi, masa tenisi, okçuluk, voleybol, langırt gibi aktiviteler gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban’ın da bir bölümüne eşlik ettiği etkinlikte onlarca genç, elektronik cihazlarını bir kenara bırakarak eğlenceli bir gün geçirdi. Çeşitli oyunlar ve aktivitelerin yapıldığı DOSTUM merkezinde, gençlere ikramlarda da bulunuldu.

 

GENÇLERİN ENERJİSİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ

‘Sanala bağlanma spora bağlan’ etkinliğine katılarak gençlerle farklı aktiviteler gerçekleştiren Belediye Başkanı Alper Taban, burada bir açıklama da yaptı. Güzel, keyifli bir Cumartesi akşamını hep beraber spor yaparak geçirdiklerini kaydeden Taban; “Bu akşam DOSTUM merkezimizdeyiz. Daha önce davetimizi yapmıştık hava muhalefetine rağmen katılan arkadaşlarımızla kapalı alanda çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek genç kardeşlerimizle bir araya geldik. Onların enerjisi ve dinamizminden bizler de istifade etmek istiyoruz şehrimiz adına” dedi.

 

ÇAĞIMIZIN RAHATSIZLIĞI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

Çağımızın getirdiği bazı rahatsızlıklar ve hastalıklar olduğundan söz eden Taban, “Özellikle teknoloji bağımlılığı, internet bağımlılığı artık bugün bir madde bağımlılığını da geçmiş durumda. Dolayısıyla bizler burada oluşturduğumuz DOSTUM merkezimizde yılın 365 günü vatandaşlarımız her an buraya gelerek DOSTUM’un imkanlarından faydalanabilir. Doğa Sporları ve Turizm Merkezimizde biliyorsunuz; sivil havacılık, yamaç paraşütü, okçuluk, doğa yürüyüşü, kampçılık, dağcılık, motosafari, bisiklet, Oryantiring, balıkçılık, ATV safari, motocross, off road, deniz bisikleti gibi 13 ayrı branş yer almakta. Kim kendine hangi branşı daha yakın görüyorsa onlardan faydalanabilir” diye konuştu.

 

SANALA BAĞLANMA SPORA BAĞLAN

Yapılan etkinliğe ‘Sanala bağlanma spora bağlan’ sloganıyla hazırlandıklarını da kaydeden Taban, “Genç kardeşlerimize de bizleri kırmayıp burada oldukları için çok teşekkür ediyorum. Sosyal medyadan duyurular yapmaya çalıştık, genç kardeşlerimizi davet ettik. Onlar da bugün kısa bir süre de olsa teknolojik cihazları bir kenara bırakıp doğal ortamda spor yaparak, eğlenerek, hoşça vakit geçirme fırsatı buldular. Bununla ilgili farkındalığı arttırmak zorundayız. Çünkü zaman en büyük sermaye, en kıymetli değer. Zamanı da doğru kullanabilmek adına herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Bilhassa televizyon, tablet, telefon gibi cihazları kendi iradeleriyle bir kenara bırakarak bu güzelliklerden faydalanmalarını istiyoruz. Ben de masa tenisi, langırt, voleybol, bilek güreşi gibi etkinliklerde arkadaşlarımızla birlikte olmaktan büyük keyif aldım. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diyerek emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.