iNEGöL ÇOK iSTEDi AMA OLMADI

Katar ve Alman menşeli, otomotiv sektörünün önemli firmalarından biri olan Volkswagen’in Türkiye yatırım noktası belli oldu. Yatırımın İnegöl’e kazandırılması için yoğun uğraş verilirken, açıklanan kararla yatırımın Manisa’da yapılacağı öğrenildi.

Yayınlama: 25.07.2019
1.652
A+
A-

Alman haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Volkswagen İnegöl’ün çok istediği fabrikayı Manisa’ya kuracak.

 

Volkswagen firmasının kuracağı yeni otomobil fabrikası için Türkiye’de karar kıldığını bildirdi. Berlin’deki hükümet çevrelerine dayandırılan haberde fabrikanın Manisa’da kurulacağı, şirketin sadece, Türkiye’de yeni otomobillere uygulanan ve VW’nin “aşırı yüksek” olarak değerlendirdiği vergiler konusunda adım atılmasını beklediği kaydedildi.






 

Deutsche Welle Türkçe’nin ARD’den aktardıklarına göre, Passat model otomobillerde tüketim vergisinin, motor beygir gücüne göre otomobil fiyatının yüzde 41’ini bulabildiği belirtiliyor.

 

Şirketin Bulgaristan’da iş gücü maliyetinin daha düşük olmasına rağmen Türkiye’yi seçtiği, bu kararda Türk piyasasının hacminin kilit rol oynadığı kaydediliyor. Volkswagen’in sadece Türkiye’de yılda yaklaşık 40 bin Passat satmayı hesapladığı belirtiliyor. Passat limuzinlerin Türk üst düzey yetkilileri tarafından da çok rağbet gören bir model olduğu, üretilen Passatların önemli bir bölümünün devlet tarafından alınacağı da hesaplanıyor. Yeni fabrikada Passat’ın yanı sıra Skoda ve Seat modellerinin de üretilmesi planlanıyor.

 

ŞEHİTOĞLU YOĞUN ÇABA HARCAMIŞTI

Müteahhitler Odası Başkanı Yusuf Şehitoğlu, Volkswagen firmasının İnegöl’e yatırım yapması konusunda bir çok yetkili ile görüşmüş, İstanbul-Ankara arası görüşmeler gerçekleştirerek, İnegöl’ün otomotiv sektöründe söz sahibi olması için çalışmalarda bulunmuştu.

 

Yatırımın Manisa’da gerçekleştirileceğinin öğrenilmesinin ardından, haber İnegöl’de üzüntü ile karşılandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş