İnegöl’de son günlerde ilginç bir manzara dikkat çekiyor. Sosyal medyada yayınlanan ve derelerde kum taneleri arasından altın parçacıkları toplandığını gösteren videolar, bazı İnegöllü vatandaşları da harekete geçirdi. Videolardan etkilenen vatandaşlar, umutlarını dere kenarlarına taşıyarak altın aramaya başladı.
İlçenin farklı noktalarındaki derelerde, ellerine küçük eleme kapları ve basit ekipmanlar alan vatandaşlar, saatlerce kum ve çakıllar arasında altın bulma ümidiyle uğraşıyor. Bazı vatandaşlar, bu işi “hopi” olarak eğlence amaçlı yaparken, kimileri ise büyük bir umutla altın arayışını sürdürüyor.
Şu ana kadar kayda değer bir başarı elde edilememiş olsa da, altın bulma ümidiyle yapılan bu girişimler, çevredeki vatandaşların da ilgisini çekiyor.
HABER: SERHAT ÇİÇEK