İnegöl Devlet Hastanesi müzesi, Şubat ayının ilk gününde resmi müze olarak hizmet vermeye başladı

İnegöl’de yoğun günlerde 10 bin ziyaretçiyi ağırlayan İnegöl Devlet Hastanesi İnegöl Sağlık Tarihi, Ambulans Tarihi ve Oyuncak Ambulans Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Resmi Müze’ olarak tescillendi.

Yayınlama: 03.02.2021
872
A+
A-

İnegöl Sağlık Tarihi, Ambulans Tarihi ve Oyuncak Ambulans Müzesi, 2016 yılında alışını yapmış, resmi müze olarak hizmet vermek için girişimlere başlamıştı.

 

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzenin 1 Şubat 2021 tarihi ile resmi müze olarak hizmet verdiğini ifade etti.






 

Müzenin oluşturulmasında ciddi emek verdiklerini ifade eden Göçmen, şu ifadeleri kullandı:

 

“Sosyal bir kent olan, müzeler kenti olan İnegöl’de, sosyal bir dokunuş yapmak istedik. İnsanların özellikle yaşamla ilgili kaygılarının yoğun olduğu hastanede, stresini yöneterek kendilerini kısmen de olarak iyi hissetmelerini sağlamak, geçmişteki yaşanan sıkıntı ve güzellikleri insanlara aktarmak amacı ile bu müze fikri oluşmuştu. Yaklaşık 6 yıldır bu uğraşın içerisindeyiz. Bugüne kadar ciddi uğraşlar verdik ama en sonunda Kültür Bakanlığımız tarafından tescillendi. Tabelamızı asarak resmi müze formatında halkımızın ziyaretine açtık burayı”

 

Müzenin üç ayrı bölümden oluştuğunu ifade eden Göçmen,

 

“Burada üç ayrı platform var. Birincisi İnegöl sağlık tarihi bölümümüz var. İkincisi 1910’lı yıllarda 1. Dünya Savaşı zamanında kullanılan bisiklet ambulanstan, günümüze kadar hizmet vermiş farklı kategorilerde yaklaşık 10 tane antika ambulansımız var. Bunları burada sergiliyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızda ambulans bilincinin oluşması, ulaşamadığımız tarihi ambulansların en azından maketini sergilediğimizi oyuncak ambulans müzemiz var. Bu 3 bölümden oluşan müzemiz, resmi müze formatında ziyaretçilerin ziyaretlerine açıldı” dedi.

 

Müzenin ilk adımlarının 2015 yılında atıldığını ve gelinen süreçte vatandaşların büyük teveccüh gösterdiğini belirten Göçmen,

 

“2015 Yılında bu müzenin adımları atıldı. İnegöl sağlık tarihi bölümünü 2016 yılının Nisan Ayı’nda İnegöl Devlet Hastanesi’nin kuruluşunun 110. Kuruluş yıldönümünde müzenin açılışını yaptık. Ama müzemiz yaşayan bir müze. Sürekli materyaller geliyor. Özellikle evinde sağlıkla ilgili sergilenmesini istediği, tarihi değeri olan objeleri vatandaşlarımız bize bağışlayarak, gelecek nesillere aktarmak için büyük teveccüh gösteriyorlar” diye konuştu.

 

Yoğun günlerde yaklaşık 10 bin kişinin müzeyi ziyaret ettiğini söyleyen Göçmen, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Bu müzeyi açtığımız günden buyana müzemizin içindeki potansiyel yüzde 40 arttı. Şu anda belki de Türkiye’nin en çok gezilen müzesi burası diyebiliriz. Neden bu kadar iddialıyız, çünkü müzemiz hastanemizin girişinde bulunuyor. Her gün yaklaşık yoğun günlerde 10 bin kişinin gelip geçtiği bir yer. Yoğun bir ziyaretçi sayısına sahip olduğu için aynı zamanda da Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen müzesi diyebiliriz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş