İnegöl Milli Eğitimine yeni okullar kazandırıldı

İnegöl’de atıl durumdaki binalar yeni okullara dönüştürüldü. Pandemi nedeni ile şimdilik hizmet veremeyen okullar, normalleşme ile birlikte ilk öğrencilerini kabul edecek.

Yayınlama: 30.12.2020
721
A+
A-

İnegöl’de 5 yıldır kullanılmayan 2 atölye, tadilat ve onarım çalışmalarının ardından 23 derslikli okula dönüştürüldü. Pandemi nedeni ile hizmet veremeyen ve Bursa Borsa İstanbul Anadolu Lisesi adı verilen okul, uzaktan eğitime devam ediyor.

 

İlçede Avrupa Birliği PICTES Projesi kapsamında yapımına başlanan 32 derslikli Akhisar İlkokulu’nda çalışmalar tamamlandı. Okuldaki eksikliklerin giderilmesi ile 2021 yılı 2. döneminde öğrenci kabulüne başlanacak.






 

Öte yandan ilçeye bağlı kırsal Yeniceköy mahallesinde bulunan Yenice 19 Mayıs Ortaokulu’nun alt katında kullanılmayan 24 derslik, tadilat ve onarımın ardından eğitime kazandırıldı.

 

Bursa AK Parti Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, eğitime kazandırılan okullardaki çalışmaları yerinde inceledi.

 

İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, şu ifadeleri kullandı: 

 

Görmüş olduğunu gibi okulumuz sıfır. Gerçekten son teknoloji ile yapılmış okulumuz. Hayırlı uğurlu olsun. Emeklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Diğer 2 tane okulumuz, uzun süredir atıl durumda olan, kullanılmayan, hoş olmayan durumlara sebep olan yerlerimizdi. Sağolsun Ali müdürümüz İnegöl’ün öğrenci sayısındaki artışına göre bir planlama yaptı. Ne kadar Anadolu lisesine ihtiyacımız var, ne kadar orta okula ihtiyacımız var anlamında. Bu kapsamda atıl durumda olan o binaların, ki özellikle 2 atölyemiz vardı İMKB’nin yaptırmış olduğu, orayı Anadolu lisesine dönüştürmek üzer Bakanlık ile gerekli görüşmeleri yaptık, ödenekleri çıkarttırdık ve tadilatını gerçekleştirdik. Pırıl pırıl, yeni lisemize kavuşmuş olduk. Aynı şekilde Yeniceköy’de de var. Hayırseverimizin yaptırmış olduğu ancak kullanılmayan bölümler, tadilattan geçti ve inşallah öğrencilerimizin hizmetine hazır durumda. Hayırlı uğurlu olsun inşallah”

 

Atıl durumdaki atölyeler 23 derslikli liseye dönüştürüldü

5 yıldır atıl durumda bulunan 2 atölyenin tadilattan geçirilerek eğitime kazandırıldığını ifade eden İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru,

 

“Alanyurt bölgesinde bulunan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında İMKB Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüşümü sonucu 5 yıldır kullanılmayan 2 adet atölye, 2020 yılında Bursa Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel’in girişimleriyle, gerekli ödenek ayrılarak tadilattan geçirilmiş ve 23 derslikli Bursa Borsa İstanbul Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 320 öğrenci ve 20 öğretmen ile eğitime başlayan Bursa Borsa İstanbul Anadolu Lisesi’nin tüm tadilat işlemleri tamamlanmıştır. Okulumuz hali hazırda 320 öğrenci ile uzaktan eğitim faaliyetlerine devam etmektedir” dedi.

 

İlçeye bağlı kırsal Yeniceköy Mahallesi’ndeki bir okulda da tadilat çalışmaları gerçekleştiğini ve 24 derslikli bir alanın eğitime kazandırıldığını ifade eden Doğru, şu ifadeleri kullandı:

 

“Yenice 19 Mayıs Ortaokulu’nun alt katında kullanılmayan 24 derslik yine milletvekilimizin girişimleriyle gerekli ödenek ayrılarak tadilat ve onarım programına alınmış olup, mevcut binasının kapasitesi yeterli olmayan 16 derslikli Yenice Abdurrahman Öztarhan Anadolu Lisesine tahsis edilmiştir. Okulun ismi Yenice 19 Mayıs Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Dersliklerin bakım ve onarımı tamamlanmış olup, yüz yüze eğitim başladığında okulumuz 633 öğrenci ve 30 öğretmeni ile eğitim öğretim faaliyetlerine yeni binasında devam edecektir. Yenice Abdurrahman Öztarhan Anadolu Lisesinin taşınması ile boşalacak bina Yenice Ali Şefika Göztepe İlkokulu’nun 7 derslikli ek binasında eğitim-öğretime devam eden Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilmiştir. Bu okulun adı da hayırsever okulu olduğu için Yenice Abdurrahman Öztarhan İmam Hatip Ortaokulu olmuştur. Bu süreçte okulun çatısının bakım ve onarımı yapılmıştır. Okulumuz 178 öğrenci ve 10 öğretmen ile uzaktan eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. İmam Hatip Ortaokulu’nun kullandığı 7 derslikli ek bina ise Yenice Ali Şefika Göztepe İlkokuluna tahsis edilerek sınıfların ortalama mevcutları 37’ den 29’a düşmüştür. Bu dönüşüm ile Yenice bölgesinin uzun yıllar her kademede derslik ve okul sorunu çözüme kavuşturularak uzun soluklu bir planlama yapılmıştır”

 

Doğru, Avrupa Birliği PICTES Projesi kapsamında gerçekleştirilen protokol ile yapımına başlanan ve 2021 yılı 2. döneminde öğrenci kabulüne başlanacak olan Akhisar İlkokulu ile ilgili bilgileri paylaşarak,

 

“Avrupa Birliği PICTES Projesi kapsamında gerçekleştirilen protokol gereği 32 derslikli olarak Akhisar Mahallesinde yapılmıştır. Okulun bünyesinde; spor salonu, çok amaçlı salon, beceri tasarım atölyeleri, merkezi klima sistemi, MOBESE ile entegre kamera sistemi, jeneratör, MEB 2023 vizyonunda belirtilen şekilde öğretmenler odası, kapalı basketbol ve voleybol sahası ve mescit bulunmaktadır. TOKİ Bölgesi hariç Akhisar Mahallesinin tamamına hitap edecek olan okulumuz, şu an 16 derslikte 850 öğrenci ile eğitim öğretime devam eden Akhisar İlkokulu’nun taşınması ile 2021 yılı 2. döneminde hizmete girecektir” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş