İnegöl Mobilyası’nda tasarım öne geçti

Son yıllarda, tasarıma daha çok önem veren İnegöllü mobilyacılar, değişen tüketici ihtiyaçlarını iyi analiz ederek sektöre yön vermeye başladı. MODEF Fuarcılık Başkanı Yavuz Uğurdağ, özellikle 18/35 yaş arasındaki tüketicilerin, geniş yer kaplayan mobilya ve koltuk takımları yerine daha küçük mekânlara sığabilen, çok fonksiyonlu ve estetik ürünleri tercih etmeye başladığını belirtip, İnegöllü mobilyacıların tüketicilerin değişen taleplerini doğru değerlendirerek, bu tarz modellere ağırlık verdiklerini söyledi.

Yayınlama: 06.02.2018
740
A+
A-

İnegöl’ün güçlü bir mobilya üretim merkezi olduğuna vurgu yapan Yavuz Uğurdağ, ilçe ekonomisinin bel kemiği olan sektörün, kaliteli üretimin yanı sıra son yıllarda özgün tasarımlar geliştirerek, Türkiye’de ve dünyada dikkat çektiğini söyledi.

 

SADECE FUAR DÜZENLEYİP






KÖŞEMİZE ÇEKİLMİYORUZ

MODEF Fuarcılık olarak sektörün daha çok gelişmesi için bir dizi proje yaptıklarına vurgu yapan Uğurdağ, “Biz yılda 2 kez fuar yapıp kenara çekilmiyoruz. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ile birlikte bir dizi organizasyon yaparak sektöre öncülük yapıyoruz. İlçemizdeki mobilyacıları ülkemizdeki farklı şehirlerdeki ve dünyanın farklı ülkelerindeki sektör fuarlarına götürüp yenilikleri takip etmeleri için çaba harcıyoruz. Ayrıca iş gezileri düzenleyip yeni pazarları araştırıyoruz” diye konuştu.

 

Yavuz Uğurdağ, günümüzde sadece kaliteli üretmenin mobilya satmaya yetmediğini, tüketici eğilimlerinin yakından takip edilerek taleplere uygun model geliştirmek gerektiğini söyledi. MODEF Fuarcılık olarak, ilçedeki mobilyacılarda bu yönde bilinç oluşturmak için seminer ve konferanslar düzenlediklerini anlatan Uğurdağ, “Dünyada ün yapan mobilya tasarımcılarını İnegöl’e getiriyoruz. İtalya’daki tasarım okullarına gezi düzenliyoruz. Mobilyacılarımıza tasarımcılarla çalışmalarının sağlayacağı avantajları anlatıyoruz” dedi. Sektörün gelişmesi için yıllardır sürdürdükleri çalışmaların etkilerinin görülmeye başladığını da söyleyen Yavuz Uğurdağ, ilçedeki mobilyacıların büyük bölümünün kendi bünyelerine aldıkları tasarımcılar ile model geliştirdiğini ve katıldıkları fuarlarda sergiledikleri, ürünlerin büyük beğeni gördüğünü belirtti. Uğurdağ, “Türkiye’de ve dünyadaki mobilya mağazaları ve toptancılar bu ürünlere büyük bir ilgi göstermeye başladılar. Mobilyacımız bizi arayıp, düzenlediğimiz seminer, panellerde ve iş gezilerinde öğrendiklerini uygulayıp başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade ediyorlar ve bize teşekkür ediyorlar. Bu durum doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ” dedi.

 

İnegöl mobilya sektörünün gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerine vurgu yapan Yavuz Uğurdağ, şunları da söyledi: “Asıl işimiz olan fuarcılığı ihmal etmeden diğer çalışmalarımızı da sürdüremeye kararlıyız. Katma değeri yüksek olan mobilya sektörünün daha da gelişmesi için var gücümüz ile çalışacağız. Standart üretim yapılarak varılacak nokta bize yetmez. Ülkemizin kalkınması için daha çok çalışmamamız koşarak gitmemiz gerekiyor. Sektörümüzdeki firmalarımız, çalışmalarımıza verdikleri destek ile biz daha çok cesaretlendiriyor. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmak için mücadelemiz sürecek”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş