İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Yönetim Kurulu Başkanı Uğurtan Turgut, kamuoyuna yaptığı kapsamlı açıklamada, “İnegöl Mobilyası” markasının değerine ve itibarına yönelik sürdürülen çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi. Kuruluşundan bu yana sektörün birlik ve vizyon çatısı olan İMOS’un, misyonu gereği tüm enerjisini bu marka için harcadığını belirten Turgut, mevcut projeler, gelecek hedefler ve yasal süreçler hakkında dikkat çeken detaylar paylaştı.
11 yıldır düzenlenen I’m Design etkinliği ile mobilya sektörünün tasarım gücünü ortaya koyan, Atölye İnegöl ile üretim becerilerini ön plana çıkaran, URGE kapsamında yürütülen B2B görüşmeler ile pazarlama kabiliyetlerini geliştiren ve İMOS Akademi bünyesindeki eğitimlerle kalifiye iş gücü potansiyelini artıran İMOS, sektörün tüm yönlerine dokunarak kapsamlı bir gelişim hedefliyor.
Turgut açıklamasında, “Dün olduğu gibi bugün de yarın da İnegöl Mobilyası markasının en büyük hamisi ve savunucusu olmaya devam edeceğiz,” sözleriyle kararlılıklarını vurguladı.
GARANTİ MARKASI İLE KALİTE STANDARTLARI GELİYOR
Başkan Turgut, dernek olarak uzun süredir üzerinde çalıştıkları ‘İnegöl Mobilyası Garanti Markası’ projesine de değinerek, bu proje ile üretimden satışa, paketlemeden sevkiyata kadar her alanda standartlar oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Projeyle birlikte bu standartları sağlayan firmalara kalite ve hizmet yeterliliği sertifikaları verilerek hem yurt içinde hem yurt dışında İnegöl Mobilyası’nın “güven ve kalite” ile anılması sağlanacak.
BAKANLIK DESTEKLİ PROJELERLE GÜÇLÜ BİR GELECEK
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Kümelenme Destek Programı kapsamında 16 ana faaliyeti kapsayan projelerinin detaylı bir değerlendirme süreci sonrasında 13 Haziran 2025 tarihinde kabul edildiğini belirten Turgut, imza töreni için hazırlıkların sürdüğünü kaydetti. Beş yıl sürecek olan projelerin finansmanının yüzde 70’inin hibe olarak Bakanlık tarafından karşılanacağını ifade eden İMOS Başkanı, projede İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin de paydaş olduğunu açıkladı.
“ORTAK DERT, ORTAK MÜCADELE”
MÜSİAD İnegöl Şubesi’nin yönetici ve üyelerinin tavsiye ve önerilerine gönülden katıldıklarını belirten Uğurtan Turgut, son günlerde sektörle ilgili yaşanan olumsuz haberlerin kendilerini daha fazla çözüm üretmeye teşvik ettiğini ifade etti. Sektöre katkı sağlayacak her projeye ve fikre kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek, İnegöl ve İnegöl Mobilyası için fikir ve proje üreten herkese teşekkür etti.
MARKA KORUMASINDA HUKUKİ ADIMLAR DEVREDE
Açıklamasının sonunda özellikle “İnegöl Mobilyası” adını izinsiz ve uygunsuz kullanan firmalara karşı hukuki süreçlerin titizlikle yürütüldüğünü belirten Turgut, benzer isim tescil başvurularına yapılan itirazlardan, ihtar gönderimlerine kadar her adımın eksiksiz yerine getirildiğini bildirdi. Gelen tüm ihbar ve şikâyetlerin dikkatle incelendiğini ve marka değerine sahip çıkmak adına gerekli tüm önlemlerin alındığını vurguladı.
HABER: SERHAT ÇİÇEK