iNEGöL OLAYLARININ GöRüLDüĞü DAVA SONUÇLANDI 77 KiŞi CEZA ALDI

25 Temmuz 2010 yılında meydana gelen İnegöl olaylarında, 17 polis yaralanmış, konuya binaen de 87 kişi gözaltına alınmıştı. 2010 Yılı’ndan bugüne kadar mahkeme devam ederken, nihai kararlar verildi. Mahkeme sonucunda 77 kişiye ceza verildi.

Yayınlama: 26.11.2019
1.636
A+
A-

25 Temmuz 2010 yılında tarihinde İnegöl’de meydana gelen olaylarla ilgili 9 yıldır süren davanın kararı çıktı. 1. Asliye ceza mahkemesinde 9 yıldır süren davada verilen karar gereği bir çok şahsa ceza verildi.  

 

Mahallede korna çalınması nedeniyle başlayan tartışmada, 5 kişi bıçaklanarak yaralanmıştı. Bu olayın ardından başlayan gerginlik bir anda provokatörlerin devreye girmesiyle büyük olayların yaşanmasına yol açmıştı.






 

Biranda Kürt-Türk olaylarına dönmesi üzerine çıkan olaylarda 14 polis yaralanırken, polis karakolu, belediye binası ve polis araçlarına zarar verildi.  Yaşanan gelişmeler üzerine bir gün süren olay sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar bir süre sonra serbest kaldılar.

 

2011 yılında savcılık sanıklar hakkında dava açtı. 9 Yıldır 1. Asliye ceza mahkemesinde devam eden dava savcı ve hakimlerini tayinleri çıkması nedeniyle sürekli uzadı.

 

Çıkan kararda  10 sanık beraat etti. Bir sanığın hayatını kaybetmesi nedeniyle davası düştü.  63 sanığa 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar verme suçlarından  1 yıl 5 ay ile 4 yıl 4 ay arasında hapis cezası, 14 çocuğa yine aynı suçlardan 7 ay ile 1 yıl 1 ay arasında hapis cezası verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş