İNEGÖL TARIMINDA İHRACAT DÖNEMİ BAŞLADI

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Dipsizgöl Mahallesinde bu yıl ilk defa Napolyon cinsi kiraz yurt dışına ihracat ediliyor. İnegöl Belediyesi tarafından kurulan İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin destekleri ile Almanya, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelere İnegöllü çiftçilerin yetiştirdiği meyveler ihraç edilmeye başladı.

Yayınlama: 07.06.2019
797
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda İnegöllü çiftçinin depolama ve pazarlama sorunlarını ortadan kaldırmak için İnegöl Belediyesi’nin destekleri ile kurulan İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Dipsizgöl Mahallesinde üretilen Napolyon cinsi kirazı  Almanya, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelere ihracat ediyor.

 

Kırsal Dipsizgöl Mahallesi’ndeki çiftçiler, traktörleri ile tarladan topladıkları kirazları toplama merkezine getirerek, ihraç edilmek üzere tırlara istifledi.






 

“Çiftçimizin Ürününü Hak Ettiği Noktaya Getireceğiz”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediyesi Muhtar İşleri Müdürü ve aynı zamanda İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sinan Kağan “İnegöl Belediye Başkanı Alper Tabanla birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda İnegöl çiftçimizin sorunları nedir? Bunları tespit ederek İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduk. Burada amacımız çiftçimizin pazarlamasında, depolamasında, girdi maliyetlerindeki sıkıntıları nasıl ortadan kaldıra biliriz üzerine düşünerek bunların çalışmalarını yaptık.  Bu çalışmalar sonucunda İnegöl Üreten Çiftçiler Kooperatifini kurduk. Hali hazırda şuanda 160’a yakın üreticimiz bulunuyor. Buradaki hedefimiz İnegöl’de üretilen ürünlerin değerini ortaya çıkarmak. Üreticinin alın terinin karşılığını alabilmesi için burada ihracata yönelik ürünlerin işlenmesi, depolanması ve akabinde pazarlanmasını yapmak için çiftçilerimize özetle önder oluyoruz. Bu bağlamda İnegöl’de ilk olarak Napolyon kirazımızı Almanya, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelere ihracat yapacağız. İnegöl’ümüz bir mobilya, bir köfte, bir Oylat’ıyla veya İnegölspor’uyla nasıl ünlüyse meyvesiyle de ünlü bir şehir olacak. Belediye başkanımız Alper Taban’ın sirayetleri doğrultusunda  bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah çiftçimizin ürününü emeğini hak ettiği noktaya getireceğiz” dedi.

 

“Belediyemizin Kurduğu Kooperatif Son Derece Önemli”

Dipsizgöl Mahalle Muhtarı Levent Arslan ise, ” Napolyon kirazı hasadımız başladı. Yaklaşık 10 gündür hasattayız. Ortalama 500 ila 700 ton arası kiraz rekoltesi bekliyoruz. Belediyemizin kurduğu kooperatif son derece önemlidir. Bizim derdimize ve ihtiyaçlarımıza ortak ortak olmayı belediye kendine hedef seçmiştir. Önümüzdeki yıllarda bunun katkısını çok fazla göreceğiz. Bundan dolayı Belediye Başkanımız Alper Taban beye teşekkürü mahallem ve kendi adıma borç bilirim” diye sözlerini tamamladı.

 

“Köyümüz Kiraz Üretiminde Ciddi Bir Rekolteye Sahip”

Son olarak açıklamalarda bulunan mahallenin genç çiftçilerinden Hüseyin Ay, “Köyümüz kiraz üretiminde ciddi bir rekolteye sahiptir. Bu yıl köyümüzün ihracat hedefleri var. Amacımız Dipsizgöl kirazını bütün Dünyaya duyurmak ve tattırmak. Meyvelerimizin lezzetli ve kaliteli olduğunu tüm dünyaya göstermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş