İnegöl Terminali girişi değişti

İnegöl Belediyesi’nin şehir içindeki trafik yoğunluğunu azaltmak adına yaptığı çalışmalar neticesinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu kararına göre şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler artık Özdilek Köprülü Kavşağından giriş yapmayacak. Ankara istikametinden gelen otobüsler Hikmet Şahin Köprülü kavşağına kadar devam edip karşı yöne geçerek bu istikametten direk otogara giriş yapacak.

Yayınlama: 17.02.2018
1.171
A+
A-

Şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla farklı düzenlemeler ve önlemler alan İnegöl Belediyesi, yeni bir uygulamanın daha başladığını duyurdu. Özellikle AVM bölgesinde trafiği olumsuz etkileyen şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerle ilgili yeni bir uygulamaya geçildi.

 

BAŞKAN TABAN DEĞİŞİMİN SİNYALİNİ VERMİŞTİ






Belediye Başkanı Alper Taban’ın da göreve geldikten sonra dile getirerek değişim yapılacağının sinyallerini verdiği İnegöl Terminalinin otobüs giriş güzergahlarındaki değişikliğin, yarın (Cumartesi) itibariyle başlayacağı açıklandı.

 

AVM KAVŞAĞINDAN ŞEHİR MERKEZİNE GİRİŞ YAPILMAYACAK

Eski uygulamaya göre; Bursa istikametinden gelen otobüsler garaja direk giriş yapıyordu. Ankara istikametinden gelen otobüsler ise Özdilek Köprülü Kavşağını kullanarak şehir merkezine giriyor ve AVM önünden terminale ulaşıyordu. Yeni güzergahta Ankara istikametinden gelen otobüsler şehir içine girmeden Hikmet Şahin Köprülü Kavşağına kadar devam edecek. Hikmet Şahin Köprülü Kavşağından dönüş yapacak otobüsler, Bursa istikametinden gelen araçlarla aynı yönde seyrederek Bursa-Ankara karayolu üzerinden otogara direk giriş yapacak.

 

TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİNE SEBEP OLUYOR

Konuya ilişkin İnegöl Belediyesinden açıklama yapıldı. Otogarın yeni otobüs giriş güzergahlarının duyurulduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İnegöl Belediyesi olarak ilçemizde yaşanan trafik sorunlarına çözüm üretmek adına bütün ayrıntıları göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulaşım ve trafik ile ilgili görev ve yetki konusu Bursa Büyükşehir Belediyemizde olmasına rağmen, şehrimizin sorunlarını yakından tanıyan bir kurum olarak bu sorunlara çözüm üretmek adına tespitler yapıyor ve çözüm önerileri hazırlayarak yetkili kurumlara iletiyoruz. Son olarak Özdilek Kavşağını kullanarak İnegöl Terminaline giriş yapan şehirlerarası yolcu otobüslerinin özellikle AVM Kavşağı ve o bölgede bir trafik keşmekeşliğine neden olduğu gözlemlenmiş ve Anakara istikametinden gelip Bursa yönüne giden ve Özdilek Kavşağından dönerek terminale giriş yapmak isteyen yolcu otobüslerinin terminale giriş yapması için Hikmet Şahin Köprülü Kavşağından dönüş yaparak Bursa istikametinden gelen otobüslerle aynı güzergah üzerinden, Bursa- Ankara karayolundan terminale giriş yapmaları belediyemizce uygun görülmüş ve bu konu Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME Kuruluna sunularak bu yönde bir karar alınmıştır.”

 

GÜNDE 300 OTOBÜS GİRİŞ ÇIKIŞ YAPIYOR

“Alınan karar gereğince 17.02.2018 tarihinden itibaren Ankara istikametinden gelip Bursa istikametine giden yolcu otobüsleri İnegöl terminaline giriş yapmak için Hikmet Şahin Köprülü Kavşağından dönüş yaparak yukarıda bahsedilen güzergahı kullanmak suretiyle terminale giriş yapacaklardır. Böylelikle terminale ortalama günde 300 otobüsün giriş çıkış yaptığı göz önüne alındığında, AVM Kavşağı ve civarında trafik yoğunluğu açısından kısmen bir rahatlama olacağı ön görülmektedir. Alınan bu karara riayet etmeyen araç ve firma sahiplerine yetkili kurumlarca yasal işlem yapılacaktır.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş