İnegöl’de 1 milyon dolar ihracat geliri olan acı biber sosu yapımı için çalışmalar başladı

İnegöl’e bağlı kırsal Kulaca Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bu yıl Hollanda’ya ihracat edilecek olan bin tonluk acı biber salça sosu yapımına başladı.

Yayınlama: 01.09.2021
476
A+
A-

İnegöl’de 1974 yılında kurulan Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Hollanda’ya 17 yıl önce başladığı acı biber salça sosu ihracatına devam ediyor.

 

Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur, bu yıl gerçekleştirilecek olan ihracatta 1 milyon dolar gelir elde edeceklerini ifade etti.






 

Hollanda’ya bu yıl 800 ile bin ton arasında biber sosu ihraç edeceklerini belirten Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, şu ifadeleri kullandı:

 

“Hollanda’ya ihracat devam ediyor. Hollanda’nın özel bir tarafı var. Hollanda biber yetiştirmemesine rağmen, biber salçasında dünya ihracatının 2’incisidir. O nedenle onların taahhüdünü bizler yerine getirmeye çalışıyoruz. 800-1000 ton arasında Hollanda’ya biber sosu yapacağız. Onun için çalışmalara başladık. Şuanda çalışmalar tam oturmadı. Yaklaşık 100 kişi çalışacak. İşçi sıkıntısı da yaşanıyor. Herşey dört dörtlük değil ama biz işletme olarak memnunuz. Kooperatif olarak da ülkemize faydalı olmaya çalışıyoruz”

 

Bu yıl gerçekleştirilecek olan ihracat ile birlikte 1 milyon dolar civarında bir gelirleri olacağını belirten Uğur, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“İhracat rakamı 1 milyon dolar civarında. Tabi bunun hepsi kar değil ama Türkiye için kardır. Biz ithalat yapmadan, ihracat yapıyoruz ve ülkemize döviz sağlıyor. Sanayi gibi değil. Sanayi dışarıdan ithal eder, montajını yapar, işler tekrar satar ama bizde öyle değil. Biz tarladan yetiştirdiğimiz biberi doğrudan doğruya satıyoruz, dövize dönüşüyor ve döviz de Türkiye’mize giriyor. Bu da ülkemiz için kazançtır”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş