İnegöl’de 1 yıl sürecek olan dava 30 dakikada karara bağlandı

1 Ocak’ta başlayan ‘Seri Muhakeme Usulü’ ile ruhsatsız ateşli silah bulundurmaktan suçlanan E.G.
kendisine yapılan 2 aylık hapis ceza teklifini kabul etti. E.G.’nin sabıkasız olması nedeniyle verilen ceza ertelenirken en az 1 yıl sürecek dava 30 dakika içinde karara bağlandı.

Yayınlama: 29.09.2020
1.483
A+
A-

İnegöl’de  ‘ruhsatsız ateşli silah bulundurmak’ suçundan hakkında soruşturma başlatılan E.G. isimli şüphelinin dosyası İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Seri Muhakeme Usulü ‘ kapsamında değerlendirildi.

 

Bir diğer şüpheli S.A. isimli şahsa ise, ‘alkollü araç kullanmak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek’ suçundan dava açıldı. Açılan davanın yine tarafından ‘Seri Muhakeme Usulü ‘ kapsamında  olduğu değerlendirildi.






 

Şüpheliler E.G. ve S.A. isimli şahıslar avukatları eşliğinde seri muhakeme usulü ile Cumhuriyet Savcısı tarafından belirlenen cezayı kabul etti.

 

Cumhuriyet Savcısı Şüphelilerden E.G. isimli şahsa 1 yıl hapis cezası ve 30 gün adli ceza verilirken, S.A. isimli şahsa 6 ay hapis cezası verildi. Her iki şüphelinin mahkemesi ceza mahkemelerinde en az 1 yıl sürmesi gerekirken 30 dakika içerisinde tamamlandı.

 

Şüphelilerin seri muhakeme usulü ile yargılanmaları ve suçlarını kabul etmeleri nedeniyle cezaları yüzde 50 oranında düşürüldü.

 

Her iki şüphelinin cezaları daha önce sabıkaları olmaması nedeniyle ertelendi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş