İnegöl’de 15 Bin 500 Suriyeli yaşıyor

Suriye’de yaşanan iş savaş nedeniyle ülkemizin değişik il ve ilçelerine yerleşen Suriyelilerin 3 milyon civarı olduğu resmi makamlarca açıklanırken, İlçemizde ise 15 bin 500 Suriyelinin olduğu açıklandı.

Yayınlama: 19.01.2018
757
A+
A-

Kafkaslardan, balkanlardan ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen vatandaşların oluşturduğu renkli bir çiçek bahçesi olarak adlandırılan İnegöl’e savaştan kaçıp gelen Suriyeliler de uyum sağladı. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de 3 milyon 424 bin 237 Suriyeli yaşarken, bunlardan 15 bin 500’ü İnegöl’de yaşıyor.

 

İnegöl’de ikamet eden Suriyelilerin İnegöl Kaymakamlığı öncülüğünde topluma kanalize olmalarını sağlama noktasında çalışmalar yapılırken İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl’e gelen Suriyelilerin topluma uyumunu sağlamak amacıyla kurum ve kuruluşların önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.






 

Konuyla alakalı düşüncelerini aldığımız İnegöl Kaymakamı Ali Akça, “Daha önceden Suriyeli misafirlerimizin kayıtlarını emniyetimiz yapıyordu. Artık Valilik göç idaresi tarafından bu kayıt çalışmaları yapılıyor. İnegöl’e gelen Suriyeli misafirlerimizin insanlık dramını ortadan kaldıracak bir sistem kurduk. Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve STK’lar anlamında sahip çıkılmalar oldu. İnsanımız mağdur olanı kucaklar ve sahip çıkar. Kimisi kendi işyerini açtı, kimisi sanayimizde çalışmaya başladılar. Belediye üzerinden de destek sağlandı. İHMED derneğimiz aracılığıyla da destek sağlandı. Çocukları da milli eğitim müdürlüğümüz kanalıyla, eğitim hayatına dahil edildiler. Türkçe öğrenmeye yönelik Halk Eğitim Merkezi ve Belediye tarafından açılan kurslarda oldu. Uyumsuzluk gözükmüyor. Olması gerekende budur. Biz insanlara, insan olarak bakarız. Elbette ufak tefek sıkıntılar yaşanabilir, her şeyin iyi olduğu yerin adı dünya değil, her şeyin iyi olduğu yer Cennettir. Bizim amacımız da bulunduğumuz yeri cennete çevirmek için çalışmalar yapmaktır” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş