İnegöl’de arsa yok denecek kadar az

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün, İnegöl’de konut fiyatlarında ki artışlara ilişkin açıklamalarda bulunarak, “İnegöl’de artık arsa yok denecek kadar az diyebiliriz” dedi.

Yayınlama: 08.12.2017
1.147
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün, “İnşaat malzemelerinde ciddi bir artış var. İnegöl’de bu artışların çok daha fazla üzerinde bir arsa fiyat artışı var.Dolayısıyla bu artışların tamamı konut fiyatlarına yansıyor. Konut fiyatlarının yükselmesi demek, alım gücünün azalması demek.İnegöl’de artık arsa yok denecek kadar az diyebiliriz. İnegöl’de yıllık 7-8 bin civarında bir nüfus artışı var. Buda ortalamaya vurduğumuzda bin 500- 2 bin civarında bir konut ihtiyacı demek. Bir şekilde üretim devam edecek. Hali hzaırda yeni İnegöl diye tabir ettiğimiz bölgede imara açılan bölge var ama henüz yapılaşma kaymış değil. O bölgede İnegöl Belediyemiz bir kaç ay önce ham yolların açılması ile ilgili bir çalışma yaptı. Bu çalışma mutlaka etkili olacaktır. Oraya gidecek alt yapı yatırımları orada ki yapılaşmayı daha da hızlandıracaktır. Yakın süreçte daha farklı alanlarda, imar alanları oluşturulmadığı sürece yapılaşma bir şekilde oraya kayacaktır. Şehir merkezinde ki sıkışmadan dolayı Cerrah ve Yenice bölgesi biraz daha konut manasında hızlı” dedi.

 

YENİ İNEGÖL’DE ZEMİN DAHA İYİ






“Yenice ve Yeni İnegöl bölgesi zemin anlamında daha iyi” diyerek konuşmasını sürdüren Ergün, “Alanyurt zemin anlamında, eski İnegöl dediğimiz alana göre daha iyi. Ama dediğim gibi, burada meseleye şöyle bakmak lazım, çıkan zemin değeri ne kadar düşükse ona göre bir zemin iyileştirme projesi çıkıyor. Burada zemin kötü, burada konut yapılmaz demek doğru değil. Zemin değerine göre, zemin değeri çıkıyor. Alanyurt’ta, Akhisar’da 5-6 kat yaptığınız binada fore kazık yada jet crack uygulaması yapmanıza gerek yok. Çünkü zemin değerleri daha sağlam olduğu için orada bunları istemiyor. Bu daha çok kamu binalarında yapıldı burada, bununda örneklerini gördük. Alanyurt’ta yapılan bir kamu binasında zemin iyileştirmede jet crack ya da fore kazık uygulanmazken, aynı kamu binası İnegöl şehir merkezinde yapılırsa o uygulama yapılıyor” diye konuştu.

 

METREKARESİ 2 BİN TL

“İnegöl’de şuanda şehir merkezinde konut metre karesi 2 bin TL’ye gelmiş durumda” diyen Ergün, “Ortalama bin 500, 2 bin TL arasında değişiyor. Bunun nedeni son 1 yılda inşaat sektörünün en ciddi sıkıntısı demirdir. Demirde fiyat artışı hemen hemen %100’e ulaştı. Bununla ilgili İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ciddi manada çalışma yürütüyor. Şuanda çözülen bir şey yok.  Demir fiyatları hâla tırmanışta, ürün bulmakta zorluk çekiyorsunuz. Normalde sezon olarak demir talebinin düşük olduğu bir sezonda olmamıza rağmen, demir fiyatı hammaddenin artışına göre daha fazla artış duruma” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş