iNEGöL’DE BiR iLK ELEKTRiKLi ARAÇ DOLUM iSTASYONU KURULDU

Son yıllarda hayatımıza girmeye başlayan elektrikli araçların ülke genelinde kullanımının artmasının ardından, İnegöl’de ilk elektrikli araç dolum istasyonu kuruldu.

Yayınlama: 19.11.2020
1.008
A+
A-

Yaklaşık 10 yıllık süre içerisinde ülke genelinde birçok insanın kullanıma başlayacağı elektrikli araçlarla ilgili İnegöl’de bir ilk gerçekleşti. Bu kapsamda İnegöl’e ilk kez elektrikli araç dolum istasyonu kuruldu.

 

İşletmesinin hemen önüne elektrikli araç dolum istasyonu kurduklarını ifade eden İnegöllü esnaf Bülent Yıldız, şu ifadeleri kullandı:






 

“81 İlde elektrikli araç istasyonları kurulmaya başladı. Marmara bölgesi de pilot bölge olarak belirlenmişti daha önce. Bize geldiler görüştük kabul ettik. İşletmemizin ön kısmını bir istasyona çevirdik. Biliyorsunuz bizim yerli aracımız 2023 yılında piyasada olacak. Bu araçlar elektrikli zaten. Artık büyük markalar da elektrikli araç üretimine geçti. Elektrikli araç birden bizim hayatımıza girecek demek oluyor. Avrupa’dan gelen gurbetçilerimize baktığımızda son yıllarda elektrikli araçlarla gelmeye baladılar. Onlarda özellikle bu konuda mağdur oluyordu. Bunu bizler de gözlemliyorduk. Ama artık elektrikli araçlar hayatımızın bir parçası olacak”

 

Metal Sanayi 15. Sokak’ta istasyonu kurduklarını belirten Yıldız, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı

 

“Henüz bugün tamamladık istasyonu. Ama gördüğümüz kadarı ile çevredeki vatandaşlardan duyum üzerine vatandaşlarımız gelmeye başladı. İlk gün olmasına rağmen gerçekten yoğunluk var. Bir araç 2 saatte doluyor. Bunun maddi külfeti ise 30-35 lira arasında. Ve araçlar bir dolumla 250 Km mesafe gidebiliyor”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş