İnegöl’de eski hükümlü devletten aldığı hibe ile çiftlik kurdu

İnegöl’de denetimli serbestlik yasasından faydalanarak cezaevinden çıkan eski hükümlü devletten aldığı 25 bin TL hibe desteği ile aldığı anaç koyunları büyüterek çiftlik kurdu.

Yayınlama: 07.09.2020
2.698
A+
A-

İnegöl’de cezaevinden çıktıktan sonra bir süre denetimli serbestlik kapsamında olan iki eski hükümlü, İŞKUR’un açtığı programa başvurarak aldıkları hibe desteğiyle kırsal mahallelerinde koyun yetiştiriciliği yapıyor.

 

ALDIKLAIR DESTEK İLE 2 YILDA ÇİFTLİK KURDULAR






Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı kırsal Kocakonak Mahallesi’nde ikamet eden İsmail Uslu, daha önce işlediği suçlar nedeniyle bir süre ceza infaz kurumunda yattıktan sonra denetimli serbestlik yasasından faydalanarak tahliye edildi.

 

2018 yılında İnegöl Adliye Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan Uslu, kursları başarı ile tamamlayarak belge aldı. Aldığı belge ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü be İş-Kur işbirliğine açılan hibe desteği projesine başvuran Uslu 25 bin TL destek aldı.

 

25 Bin TL ile 25 anaç koyun ve 1 koç alan İsmail Uslu, 2 yıl süre içinde toplam 300 koyun üreterek satmaya başladı.

 

25 bin TL ile 25 koyun alıklarını belirten İsmail Uslu, 2 sende toplam 300 koyun üreterek bütçelerine kattıklarını belirtti. Uslu denetimli serbestlik yasasından faydalanmadan önce koyunculuk ile ilgili düşüncesi olmadığını söyledi.

 

Eski hükümlü İsmail Uslu yaptığı açıklamada, “Eski hükümlü olarak denetimli serbestlik yasasından faydalandık. Denetimli Serbestlik ve İŞ-KUR desteği ile 25 bin TL 25 koyun 1 koç aldık. Şuanda anaç koyunumuz 110 tane. 2 seneden beri şuanda 300 tane koyunu üretip bütçemize kattık. Tadilatlarımızı, yerlerimizi yaptık. Denetimli serbestlik yasası faydalı. Engelli olan, hükümlü olan arkadaşlarımız becerdikten sonra, sabrettikten sonra oluyor. Mücadele eden kazanıyor. Mücadele ettik kazandık. Sıkıntımız yok, önemli olan mücadele. Sabredeceksin, devletin vermiş olduğu imkânlardan faydalanacaksın. Devlet bana bu imkânı vermeseydi koyunculuk aklımın ucundan geçmezdi. Denetimli Serbestliğin, İŞ-KUR aracılığı ile verdiği destek ile başladık. Biz sene boyunca bu hayvanlardan bir şey beklemedik. Adaklık, kurbanlık satarak yem ihtiyacını karşıladık. Bundan sonra bu üretimden beklentimiz ortalama olarak 150 koyundan aldığımı 150 kuzu ile 150 bin TL para yapar.

 

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, denetimli serbestlik yasasından faydalanarak İŞ-KUR hibe desteği alan vatandaşın 25 koyun ile başladığı hayvancılık sektöründe şimdi bir çiftlik kurduğunu belirtti.

 

Zekeriya Alper İnanç, “Denetimli serbestlik yasasından faydalanarak, ekonomik sorunları olan vatandaşlarımızın kendiişlerini yapmaları ve ekonomik sorunlardan kurtulmaları için oluşturulan Hibe Destekleme Projesi kapsamında İŞ-KUR ile işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde eski hükümlü bir vatandaşımız bu destekten faydalanarak yaklaşık 2 yıl önce destekleme projesi kapsamında 25 Bin TL hibe desteği alarak bugüne ciddi bir yol kat etti. 25 bin TL ile aldığı 25 adet anaç koyun ile bir 1 adet koçu bugün 300’lü rakamlara çıkararak geçimini sürdürüyor. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü olarak hükümlülerin iş bulmaları veya meslek ve sanatlarıyla ilgili bir iş kurmaları hususunda her zaman yardımlarına hazırız” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş