İnegöl’de hayvanseverlerden sert tepki

Yayınlama: 20.01.2023
107
A+
A-

İnegöl’de güvenlik kameralarına yansıyan ve bir şahsın tüfekle sokak köpeğini vurduğu görüntülerin yayınlanmasının ardından İnegöl’deki hayvanseverler bir araya gelerek tepki gösterdi.

Heykel mevkiinde bir araya gelen kalabalık adına Kent konseyi Sokak Hayvanlarını Koruma Çalışma Grup Başkanı Şebnem Erkan ve İDOHA adına Dilek Özsoy açıklamalarda bulundu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şebnem Erkal, şu ifadeleri kullandı:








“Bu sabah uyandığımda hangi kötü haber ile karşılaşacağımızı düşünüyordum. Dün haberlerde ve basından gördüğümüz ateşli silah ile köpeklere saldıran kişinin videosunun etkisinden çıkabilmiş değiliz. Maalesef Türkiye’nin gündemini hayvanlara yönelik şiddet ve öldürme haberleri dolduruyor. Kimseden alamadıkları cesareti masum sokak hayvanlarından çıkarmaya çalışan kişi ve zihniyetleri kınıyoruz.  Yaşanılan bu üzücü olay çok vahimdir. Çünkü biliyoruz ki kötü zihniyetler ancak masum hayvanlara zarar verebilir ve tekrar biliyoruz ki bu kötü zihniyetler daha büyük kötülükler yapmadan önce ilk denemelerini hayvanlar üzerinde yaparlar. Bu son olsun.  Videoda da görüldüğü üzere kişi ateşli silah ile 2 masum canı vurmuştur bu kişinin ve kullandığı silahın ruhsatlı olup olmadığının araştırılmasını istiyoruz. Orada yaşayan ve sokakta olan kişilerin can güvenliği de hiçe sayılmıştır. İki köpeğin canına kast edilmiştir. Videodaki ilk beyaz köpek maalesef bulunamadı ikinci siyah köpek ise İnegöl belediyesi sahipsiz hayvanlar bakım merkezi tarafından tedaviye alındı. Bugün barınak müdürümüz tarafından durumunun iyiye gittiği yönde haberimizi aldık. Olayı gerçekleştiren kişinin yakalanmasını başka hayvan ve insanlara zarar vermemesi için en ağır şekilde cezalandırılmasını yüce yargıdan talep ediyoruz. Biz kent konseyi sokak hayvanlarını koruma çalışma grubu olarak olayın takipçisi olacağız. Sokakta yaşayan canların acı çekmediği ve karnının doyduğu haberlerini görene kadar da çalışacağız”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.