İnegöl’de kınalı kuzular asker ocağına Mevlid-i Şerif programı ile gönderildi

Yayınlama: 02.02.2023
257
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal İsaören Mahallesi’nde 11 genç, annelerinin ellerine kına yaktığı Mevlid-i Şerif programı ile asker ocağına gönderildi.

İnegöl’e bağlı kırsal İsaören Mahallesi’nde geleneksel hale gelen ve bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Asker Mevlidi programında, 11 genç için dua ve eğlence etkinlikleri gerçekleştirildi.

2003 Doğumlu gençler Sinan Korkmaz, Enes Ulu, Batuhan Gür, Ercan Çevik, Furkan Avcı, Hakan Hizal, Hamza Kula, Bora Aydın, Emre Tümer, Kayahan Kılıç ve Berat Ayar için gerçekleştirilen programda, ilk önce Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu, akabinde ise eller gençler için semaya kalktı.






Dua programının ardından 11 gencin annesi, gençlerin eline kına yaktı.

Mehter ve semazen gösterilerinin ardından gençler yöreye ait oyun havası ile doyasıya eğlendi.

Programda açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, bir çok asker eğlencesine katıldıklarını, dini duyguların ön plana çıktığı bu programdan keyif aldığını ifade etti.

İsaören ve Çevre Köyleri Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu ise, geleneksel olarak düzenlenen Asker Mevlidi programlarının 6’ıncısını gerçekleştirdiklerini, imece usulü ile köylülerin desteği ile pilav ve ayran ikramı yapıldığını söyledi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş