İNEGÖL’DE POSOF SEYRANI

İnegöl Posof Baykent Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel hale getirilen eğlence seyranının 10.’sunu geçtiğimiz gün Yeniceköy’de gerçekleştirdi.

Yayınlama: 07.07.2019
2.343
A+
A-

Gerçekleştirilen seyrana İnegöl dışından bir çok vatandaş katılırken, yapılan eğlenceler güzel görüntülere sahne oldu.

 

Yoğurt yeme yarışı, yumurta yarışı, deve gezdirme ve ağa seçimleri gibi eğlencenin yüksek olduğu seyranda vatandaşlar güzel anlar yaşadı.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Posof Baykent Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yener Yener, “Derneğimiz 2009’da kuruldu. Bugün seyranımızın 10.’sunu düzenliyoruz. Köylülerimizin, memleketimizden göç edip burada geçimini sürdürmek için geldiler. Köylülerimizin buralarda heder olmamaları için bir arada toplanabilmek için bu derneği kurduk. Her sene böyle piknik şölenini yaparız. Bazen geziler yaparız. Sürekli böyle devam ediyor”

 

Dernek üyelerinden Yüksel Kılıçoğlu ise, “Derneğimiz 2009 yılında kuruldu. Derneğimizin kuruluşundan beri seyranımız devam ediyor. Her yıl da seyranımıza farklı il ve şehirlerde insanlar geliyor. Bu yıl da seyranımızı Yeniceköy’de gerçekleştiriyoruz. Şehir dışından bir çok insan geliyor. Seyranımızda yarışmalarımız oluyor. Ağalık seçimimiz var. Davul zurna eksik olmuyor. Mükemmel bir eğlence” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş