İnegöl’de sağlık kadrosu güçlendirildi

Sağlık Bakanlığı tarafından son aylarda yapılan atamalarda devlet hastanesi ve diş hastanesinde tabip sayısı artırıldı. Devlet Hastanesindeki hemşire kadrosu yetersiz kalırken, Diş Hastanesindeki Röntgen Teknisyeni eksikliği vatandaşı çileden çıkarıyor.

Yayınlama: 26.12.2017
780
A+
A-

İnegöl Devlet Hastanesine 10, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 3 hekim ataması yapıldı. Devlet Hastanesinin 10 Hekimi görevine başlarken, Diş Hastanesine atanan 3 hekimin göreve başlaması bekleniyor.

 

ACİL SERVİSE TAKVİYE






Sağlık Bakanlığı atamaları kapsamında İnegöl Devlet Hastanesine atanan 9 pratisyen hekim ile 2 Acil Tıp Uzmanı, Acil serviste görevlendirildi. Acil Servisin 10 olan doktor sayısı bir anda 20’ye çıktı. Günlük ortalama bin 500 vatandaşın tedavi için başvurduğu Acil Serviste, doktor sayısının artmasıyla birlikte iş yükü normale döndü.

 

114’E ULAŞTI

114 olan Doktor sayısı son atamalarla beraber 124’e yükseldi.

 

HEMŞİRE EKSİKLİĞİ

Son yapılan atamalarda doktor sayısı artışı sağlanırken, hemşire sayısındaki eksikliğin giderilmesi bekleniyor.

 

DİŞ HASTANESİNE 3 DİŞ HEKİMİ

Atamalar kapsamında geçtiğimiz hafta İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 3 diş hekimi ataması yapıldı. Ataması yapılan Protetik Diş Tedavisi uzmanı Diş Hekimi Aslıhan Köroğlu Kale ile Diş Tabipleri Mesut Yıldırım ve Caner Aydın’ın göreve başlamaları beklenirken, Diş Hastanesindeki en büyük sorunun giderilmemesi tepki çekti.

 

37’YE YÜKSELDİ

Son atamalarla beraber Diş Hastanesinin Diş Hekimi sayısı 37’ye yükseldi.

 

VATANDAŞLAR MAĞDUR

Atamalar da en çok gereken ve vatandaşların mağdur olduğu bölüme ise atama yapılmaması dikkat çekti. Donanımlı diş hastanesinde Röntgen teknisyeni kadrosunun boş kalması, vatandaşların büyük tepkisini çekti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş