İnegöl’de toplanan yardımlar Makedonya’ya ulaştırılıyor

İnegöl Gençlik Merkezi bünyesinde görev alan gönüllü gençler tarafından İnegöl’de toplanan yardım malzemeleri Makedonya’ya ulaştırılıyor.

Yayınlama: 23.01.2019
756
A+
A-

İnegöl Gençlik Merkezi’nde gönüllü olarak görev alan bir gurup genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk 100 günlük eylem planında yer alan ‘Gönüllü YÜZ’ adlı sosyal sorumluluk Projesi’ne destek amaçlı toplanıkları yardımları malzemelerini Makedonya’ya ulaştırmak için yola çıktı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gençlerin sosyal sorumluluk bilincinin artması, bilgi ve tecrübelerini ihtiyaç sahiplerine aktarmaları, yardımlaşma ve dayanışma kültürünün oluşması için bakanlığımız ile yurtdışındaki paydaş kurumlar işbirliğinde “Gönüllü YÜZ” adı altında bir gönüllülük projesi yapılması planlanmıştır.






Bu proje kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı, İnegöl Gençlik Merkezi bünyesindeki gönüllü gençler aracılığı ile eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif destek sağlanması ile ihtiyaç gruplarına yönelik sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.

Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan başkanlığında kurulan ve bakanlık tarafından görevlendirilen gençler tarafından yapılacak bu proje, Pazartesi günü start alacaktır.

Kafile İnegöl’deki kurum ve kuruluşlardan toplanan yardım malzemelerini Makedonya’da ilgili yerlere ulaştıracaktır.Proje, gönül coğrafyamız olan farklı ülkelerde uygulanacak olup, ilk pilot çalışma Makedonya Üsküp’te Türkçe eğitimi gören gençlere, yetim çocuklara ve bölgedeki ihtiyaç gruplarına yöneliktir. Cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planın da yer alan bu proje kapsamında; İlçemizdeki okul, kurum, kuruluş ve şahıslardan, Makedonya’daki Türk Okulu ve yetimhanelere götürülmek üzere, yardım malzemeleri toplanmıştır. İnegöl her zamanki gibi mazlumun yanında olmak için bu projeye elinden gelen desteği vermiştir.Bu kapsamda yardımlarını esirgemeyen;Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a, İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban’a, Çarşı Esnafı ve Gönüllü Gençlerimize çok teşekkür ediyoruz.Bu Projenin sağlayacağı katkılar olarak gönüllülük faaliyetine dahil olacak gençlerin gelişimine katkı sağlaması, yapılacak sosyal sorumluluk çalışmaları ile ihtiyaç gruplarına destek olunması, uluslararası işbirliğinin artması, gönüllülük çalışması sayesinde farkındalığın oluşturulması, yapılacak etkinliklerle ortak kültür ve değerleri gençlerin benimsemesi, faaliyetlerde görevlendirilecek gençlerin bilgi ve görgülerinin artması ve yapılacak sosyal sorumluluk faaliyetleri ile kalıcı etkiler bırakılması sağlanacaktır. İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü olarak katkıda bulunan ve bu projenin önemine inanan, bizlere destek olan tüm İnegöllülere teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştu.

 

GÖNÜL COĞRAFYAMIZ

Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcisi Şükrü Yılmaz yaptığı açıklamada “Bugün burada Balkanlarda, Makedonyada gerçekleştireceğimiz GönüllüYüz projesi için toplandık. İnşallah çok hayırlı bir yolculuğa çıkıyoruz. Proje Gençlik ve Spor Bakanlığının koordine ettiği ve ilk defa İnegöl Gençlik Merkezimizce uygulanacak bir proje. Gönül coğrafyamız dediğimiz ülkelerde gençlerimizin kardeşlik bağını güçlendirmek, milli ve manevi değerlere bağlılığını geliştirmek ve kardeş dediğimiz ülkelerle eskiye dayanan ecdat yadigarı bölgelerde eskiye dayanan kardeşliliğimizi güçlendirmek amaçlı Makedonya’ya gidiyoruz. Yaklaşık 8 günlük bir program orada gerçekleştireceğiz. Program içerisinde bizim milli ve manevi değerlerimizle alakalı etkinlikler yapacak buradaki gençlerimiz. Ve orada özünü yitiren, kültürünü yitiren gençlere, bu faaliyetlerini aktaracaklar. Bu sayede de iki ülke arasında dostluğun, kardeşliğin gelişmesini amaçlıyoruz. Bu yaptığımız proje farklı ülkelerde de gerçekleşecek. Ama dediğim gibi ilki pilot olarak İnegöl Gençlik Merkezi ile Makedonya Üsküp’te gerçekleşecek. Umarım bu güzel çalışmalar, emekler karşılığını orada da bulur. Dediğimiz gibi yine kardeşlik bağlarımız güçlenir. Ve bu sayede de birçok başka projeye de örnek olur. Ben bakanlık adına İnegöl Gençlik Merkezi, Bursa Gençlik Merkezlerimize çok teşekkür ediyorum. Çok büyük emek verdiler. Burada emeği geçen arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi otobüs ağzına kadar yardım malzemesi dolu. Bu yardımları dağıtacağız. Ayrıca buradaki eğitmen ve gönüllü arkadaşlarımız orada birçok gönüllü faaliyetlerde bulunacaklar. Umuyoruz ki başarıya ulaşarak 31 Ocakta buraya dönüş sağlamış olacaklar. Bu sayede de birçok olumlu katkılar bekliyoruz proje sayesinde. Ve bu proje başarılı olması durumunda birçok gönül coğrafyası dediğimiz ülkelerde de uygulamayı düşünüyoruz. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sağlıklı sıhhatli bir yolculuk olur, amacına ulaşan bir yolculuk olur. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

Gençlik ve Spor İl koordinatör Şube Müdürü Mürsel Kaya yaptığı açıklamada, “Bursa Gençlik merkezi olarak, İnegöl Gençlik Merkezimiz bu tür projelere önder olan merkezlerimiz. Buradaki gençlerimizle gönül coğrafyamızdan birisi Makedonya üsküp’e gidip 8 günlük bir faaliyet yürüteceğiz. Buradaki yardım malzemelerini, oradaki genç arkadaşlarımızla beraber dağıtılacak. Eğitmenlerimiz oradaki kardeşlerimize kendi branşları ile alakalı eğitimler verecekler. Bunların içerisinde çok farklı eğitim branşlarımız olacak. İnşallah bu yaptığımız faaliyet diğer gençlik merkezlerimiz bakanlığımız öncülüğü ile birlikte ilk olduğu için biz çok guruluyuz. Heyecanlıyız da, arkadaşlarımız, gençlerimizde çok heyecanlılar. 7-8 gün orada emin olun faaliyetlerde çok yorulacaklar. Ama bir okadar da mutlu ve mesut bir şekilde rahatlamış, oradaki kardeşlerinin yüzlerindeki mutluluğu gördükçe bir daha bu tarz şeyler yapmak isteyerek gidecekler. İnşallah diğer illerimize de, diğer gençlik merkezlerimiz dede bu projelerimizin devamı gelecek. Bakanlığımıza bu imkanı bize sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Katılımcı arkadaşlara, özellikle burada çok kısa bir süre içerisinde hazırlık gerçekleştirdiler. Her birine, gençlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız, belasız gidip geleceğiz. Ülkemizi en iyi şekilde oralarda gönül coğrafyamızda temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş