İNEGÖL’DEN ALMANYA VE TAYLAND’A UZANAN HAYAT ÖYKÜSÜ

1968 Yılında henüz 5 yaşındaki iken Almanya’ya giden gurbetçi ailenin çocuğu olan Nihat Kullmann, şimdilerde ise Almanya’nın güçlü iş adamlarından. İnegöl’den Almanya’ya ve ardından da Tayland’a uzanan Kullmann’ın hayat hikâyesini okurlarımız için hazırladık.

Yayınlama: 25.03.2020
1.285
A+
A-

Henüz 5 yaşında iken İnegörden Almanya’ya göçe eden gurbetçinin ailenin çocuğu olarak Almanya’da eğitimini tamamlayan ve Almanya’nın hatırı sayılır iş adamlarından biri olan Nihat Kullmann’ın hikâyesini sizler için araştırdık.

 

İşte Nihat Kullmann’ın kendi kaleminden hayat hikayesi;






ismim Nihat Kullmann (Sarışın). 1963 yılında İsmigül ile Mustafa Sarışın’ın ilk çocukları olarak İnegöl’ün Sinanbey Mahallesi, Mesudiye Sokak’ta doğdum. Babam 1961 senesinde İnegöl Ankara Caddesi’nde bir terzi dükkânı çalıştırıyordu. Babam 1963 senesinde Almanya’ya göç etti. Ardından ben annem ve iki kardeşim 1968 yılında Almanya’ya göç ettik. Eğitimimi Almanya’da tamamladım. 1986 yılında Deutsche Vermögensberatung şirketinde göreve başladım ve 1991 yılına kadar mali müşavir olarak çalıştım.

 

1991 Yılında Anne Kullmann ile evlendim ve iki çocuğumuz oldu; Adrian ve Marie Kullmann. Ben daha sonra eşimin soyismini aldım. Mayıs 1991’de Immobilien Kullmann Emlak Şirketini kurdum. 1990 yılında Almanya’nın Güney Bati Bölgesinde Saarbrücken ilinde ilk dairemi satın aldım. 1996 Yılında eşimden ayrıldım. 1993 Yılında emlakçılığı bıraktım ve müteahhit olarak çalışmaya başladım. Açık arttırmalardan 2020 yılına kadar 150 tane ev aldım, tamir ettim, sattım veya kiraya verdim. Şu an Almanya’da 17 dairem var ve hepsi kirada.

 

1998 senesinde ilk defa Tayland’a izine gittim ve oraları çok hoşuma gitti. Endonezya’nın Bali Adasını, Malezya’yı, Singapur’u gezdim. 1998 Senesinden 2006 senesine kadar 32 defa Asya’ya gittim ve kış aylarını hep o bölgede geçirdim. 2006 senesinde Tayland’ın Pattaya tatil köyünde eşim; On-Uma Chantorn ile tanıştım ve 1 Haziran 2007 yılında Bangkok da evlendik.

 

Esimle tanıştıktan sonra Tayland’in Phuket Adası’nda bir şirket kurmaya karar verdik ve 2006 senesinin Eylül ayında Phuket de Kullmann & Chantorn Co. Ltd. kurduk. 1. Direktör Nihat Kullmann ve On-Uma Chantorn. Eylül ayı sonunda Japon Şirketin Hanako Tokyo Co. Ltd. bayisinin satın almaya karar verdik ve Phuketin o zaman yeni açılan Jungceylon AVM de bir Hanako Tokyo Japonya usulü yüz ve Cilt bakim Salonu açmaya karar verdik. Phuketde Franchise alamadık ve Pattaya da nasip oldu. 11 Aralik 2006 senesinde Bangkokda Hanako Tokyo Franchise imzaladık ve aynı gün de Pattaya’nın Royal Garden Plaza AVM de dükkan kiraladık. 2007 yılında ilk dükkanımızı AVM içinde açtık ve 18 eleman ile ise başladık. İşlerimiz çok güzel gidiyordu ve 2008 yılında Pattaya’nın kuzeyinde Central Center AVM de ikinci şubemizi açtık.2009 Yılında kendi şirketimizi Zakara Tokyo Co. Ltd. Japanese Facal Massage kurduk. 2014 senesine kadar daima Tayland’da yaşadım ve sadece yaz aylarında Almanya’ya döndüm ve orada işlerime deva ettim. Bu arada ailemle de ilgilendim.

 

2014 Senesinde AVM sahipleri ile anlaşamadık. Fiyatların bozulma nedeniyle ve politika problemleri nedeniyle Almanya’ya geri dönmeye kararı aldım. Şirketimizi de bu arada kapattık. 2014 senesinde Almanya’da yine müteahhitlik şirketime devam etmeye başladım; Immobilien Kullmann Investment. Ev, bina alıp kiraya veriyorum. Ofisim ve evim Saarland Bölgesinde 66265 Heusweiler’de. Biz burada Luxemburg ve Fransa sınırına yakınız.

 

Kızım Marie Kullmann, Saarbrücken Üniversitesinde okuyor ve yakında Öğretmen olacak. Oğlum Adrian Kullmann ise Köln Üniversitesinde Şirket Ekonomisi okuyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş