İNEGÖL’DEN CUMHUR İTTİFAKI’NA DEV DESTEK

Yayınlama: 05.05.2023
803
A+
A-

İnegöl’de yaklaşık 21 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu; Milli İrade Platformu, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri öncesinde bir araya gelerek ortak açıklama gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen açıklamada, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle, LGBT gibi sapkın ideolojileri meşrulaştırmaya çalışanlarla, iktidar hırsıyla terör örgütleriyle pazarlık yapanlarla aynı safta olunmayacağı ve desteklerinin Cumhur İttifakı’ndan yana olduğu belirtildi.

İnegöl’de REHBER-DER, İshakpaşa, Beşir, İlim Yayma, İHMED, Yedi Hilal, Buhara, Fatih, Abdulhamid Han, AHİD, Memur Sen, Bem-Bir Sen, Sağlık Sen, Eğitim Bir Sen, Kültür Vakfı, Diyanet Sen, Hizmet-İş, Büro Memur Sen, Orman Büro Sen, Yıldız Gençlik ve TÜGVA’dan olan sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu; Milli İrade Platformu, İshakpaşa Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından ortak açıklama gerçekleştirdi.

Platformdan yapılan açıklamada, Türkiye’nin gittiği çok kritik bir seçimde siyasi tarafların ülkeye, millete hizmet için yarışmaları ve milli iradenin bir şenlik havasında tecelli etmesi temennisi taşıdıkları belirtildi.






Başta PKK ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere, ülkeye ve millete husumet besleyen çevrelerin ‘inşa’ karşısında ‘imha’ ortaklığında buluşup seçimi bir kez daha kutuplaştırdıklarının göründüğüne işaret edilen ve dernekler adına açıklamalarda bulunan REHBERDER Başkanı Saadettin Öz,

“Hayırda yarışmak yerine, yıkmak, yok etmek, bozmak, devirmek motivasyonuyla hareket eden bir şer cephesi karşısında konumumuz bellidir. Milli İrade Platformu olarak safımız ve tarafımız nettir. Safımız Türkiye’dir, tarafımız Türkiye’dir. Nerede durmayacağımız son derece açıktır” ifadelerini kullandı.

Öz, PKK ve FETÖ gibi kanlı terör örgütleriyle, Türkiye’nin ilerlemesinden, kalkınmasından, bölgesinde ve dünyada ağırlık kazanmasından rahatsız olanlarla aynı yerde durmayacakları belirtilerek, şöyle devam etti:

“Lider ülke Türkiye idealinden, ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefinden korkanlarla, kendi silahlarını kendisi üretebilen bir Türkiye’yi tehdit görenlerle, dünyanın gıptayla izlediği savunma teknolojileri karşısında sevinemeyenlerle, halkı tahkir eden, milletin inancıyla alay eden, müminlerin kutsallarına saldıranlarla, LGBT gibi sapkın ideolojileri meşrulaştırarak aileyi, ahlakı, İslami toplumsal yapıyı ve gençleri zehirleme çabası içinde olanlarla, iktidar hırsı içinde terör örgütleriyle pazarlık masasına oturanlarla, intikam ve açgözlülük hissiyle bütün kutsallarını, değerlerini, ilkelerini ayaklar altına alanlarla, 3-5 milletvekilliği karşılığında onur ve şereflerini pazara çıkaranlarla asla ve asla aynı safta, aynı tarafta, aynı çizgide olmayacak, aynı yerde durmayacağız”

Milli İrade Platformu’nun safının ve tarafının Türkiye olduğu belirten Öz, yüzyıllardır kararlı ve kesintisiz ilerleyen kutlu bir medeniyet yolculuğunun, bu yolun yolcularının son bir asır içinde, bütün baskı ve zulümlere direnen, gerektiğinde canını ve malını feda eden, ‘Kur’an, Ezan, Bayrak’ uğruna her türlü cefaya göğüs geren, isimli ya da isimsiz nice kahramanın izinde, başörtüsü mücadelesini zafere ulaştıran, bu ülkede her inancın, düşüncenin ve yaşam tarzının özgürlüğe kavuşmasını sağlayan sarsılmaz iradenin yanında oldukları bildirildi.

“Türkiye Yüzyılı’nın yani cumhurun yanındayız”

Öz, milletin okulları imam hatip liselerinin katsayı problemini çözen, Kur’an öğretiminin önündeki engelleri kaldıran ‘Cesur Adam’ın safında oldukları aktararak şu ifadeleri kullandı:

“Bizler, ezanına, minaresine, kıblesine, minberine zincir vurulmuş Ayasofya’nın zincirlerini kıran doğru adamın tarafındayız. Bizler, diklenmeden dik duran, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diye haykıran, Filistin mücadelesini yüreğinde taşıyan, dünyadaki mazlumların sesi, umudu, nefesi olan bir mücadele adamının hattındayız. Bizler, Türkiye’yi herkes için daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha güvenli bir ülke haline getirmek için hayatını kutlu davaya vakfetmiş, ömrünü mücadele ile milletine adamış bir liderin arkasındayız. Biz vefadan yanayız, vefadan tarafız. Yıkmaya odaklanmış, bozmak için ittifak kurmuş muhterisler karşısında gönüller yapmanın safındayız. Milli İrade Platformu olarak safımız da tarafımız da bellidir. Biz, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, hiç tereddütsüz, büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin, Türkiye Yüzyılı’nın yani Cumhurun yanındayız”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş