İNEGÖL’DEN İZMİR’E GİDİP ARAÇ ALDI ŞİMDİ MAHKEMELERDEN GÖZÜNÜ AÇAMIYOR

İnternette üzerinden gördüğü aracı beğenip İzmir’e giderek arabayı satın alan İnegöllü vatandaşın başına gelmeyen kalmadı. Aldığı aracı aylar sonra satışa çıkaran İnegöllü vatandaş, aracı sattığı kişi tarafından mahkemelik oldu.

Yayınlama: 14.01.2021
2.179
A+
A-

İnegöl’de ikamet eden Selim Bilgili, 2017 yılında İnternet üzerinde gördüğü ilan üzerine aracı satan kişiyle irtibata geçti. Bayan doktora ait olduğu iddia edilen otomobil, satılması için galericiye verildiği öğrenen Bilgi, arabayı görmek için İnegöl’den İzmir’e gitti.

 

Bilgili, galerideki arabayı beğendi daha soran İzmir’deki bir oto ekspertiz firmasını götürdü. Burada arabanın herhangi bir kusurun olmadığı ve temiz raporu aldı. Ardından anlaştıkları fiyattı ödeyerek arabasını alıp İnegöl’e geldi.








 

Bilgili, yaklaşık 9 ay sonra otomobili bir başkasına sattı. Aradan bir hafta sonra arabayı alan kişi, Selim Bilgili’yi arayarak arabanın kaza yaptığını ve 19 Bin TL hasar kaydının olduğunu söyleyince şok oldu. Arabayı sattığı kişiye bundan haberinin olmadığını ifade ederek, oto ekspertiz raporunu kendisine arabayı satarken gösterdiğini söyledi. Ancak sattığı kişi Bilgili’ye dava açtı.

 

Açılan dava sonucu mahkeme karşı tarafı haklı bularak arabayı Selim Bilgili’ye geri verdi. Bunun üzerine Bilgili, kendisine arabayı satan kişileri mahkemeye verdi. 1,5 yıldır süren mahkeme dün sonuçlandı. Aynı mahkeme bu kez verdiği kararla Bilgili’yi ikinci kez şok etti. Mahkeme davaya red kararı verdi. Bilgili, şimdi bir üst mahkemeye itiraz edecek.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Selim Bilgili şunları söyledi; “Galeri üzerinden aracı aldım. Araç bayan doktorun aracıydı. İzmir’e gittik ve aracı gördük. Gayet temiz ve kusursuz gözüküyordu, galeriyle anlaştık. Daha sonra ekspere gittik. Burada bizlere temiz raporu verdi. Aracı alıp İnegöl’e geldik. Yaklaşık 9  ay bindikten sonra aracımızı sattık ve yeni bir araç aldık. Sattığım kişi aracı kasko yaptırmaya götürdüğünde 19 Bin TL hasar kaydının olduğunu öğreniyor. Beni arayarak durumu anlattı ve aracı geri almamı söyledi. Benim durumdan haberim yoktu. Çünkü ben aldığımda herhangi bir hasar kaydı gözükmüyordu. Araç benden yaklaşık 1 ay önce kaza yapmış, sigorta şirketiyle anlaşmışlar. Ben aracı aldıktan sonra sisteme düşürüyorlar. Tabi sattığım kişi beni mahkemeye verdi. Aracı mahkeme bana geri aldırttı. Bende ertesi günü aracı bana satan kişileri mahkemeye verdim. Mahkememiz yaklaşık 1,5 yıl sürdü. Dün karar açıklandı, ret verildi. Bana aracı geri aldıran aynı mahkeme bana ret veriyor, gerçekten şok oldum. Bende burada mağdur durumdayım. Dolandırdılar beni, benimde mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Bir üst mahkemeye itiraz edeceğiz. Biz yandık, başkası yanmasın. Araba alırken daha çok dikkatli olsunlar. 1,5 yıldır arabayı kullanmıyorum, mahkeme sonuçlansın diye garaja koydum hafta bir kez gelip 15-20 dakika sadece çalıştırıp sonra kapatıyorum. Karşı tarafla görüştüm. Bayan doktor ben galericiye verdim beni ilgilendirmez dedi”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.