İNEGöL’DEN VAN’A GöNüL KöPRüSü

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı İnegöl Gençlik Merkezi, ‘Gönüllülük Yılı’ kapsamında gönüllü öğrencilerle, Van’ın Özalp İlçesine bağlı Çırak Köyü İlkokulu’nda tadilat ve çeşitli etkinlikler için yola çıktı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Ulusan, “Okulun boyanmasından, oradaki genç öğrencilerle beraber her türlü etkinliğin yapılmasına kadar geniş bir faaliyet çalışmasını yapıp İnegöl’e döneceğiz” dedi.

Yayınlama: 22.10.2019
930
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 2019 yılını ‘Gönüllülük Yılı’ ilan etmesinin ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı İnegöl Gençlik Merkezi’nin projesi ile Bursa’nın İnegöl ilçesindeki gönüllü öğrenciler, Van’ın Özalp İlçesine bağlı Çırak Köyü İlkokulu’nda tadilat ve çeşitli etkinlikler için yola çıktı.

 

 








Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Ulusan, “2019 Yılı sayın bakanımız tarafından ‘Gönüllülük Yılı’ olarak ilan edildi. 2020’yi de ona ekledik. 2 Yıl da gönüllülük yılı.  Van projemiz, İnegöl Gençlik Merkezi’mizin projesi. Daha önce gönüllü olarak İnegöl Gençlik Merkezi’nde yoğun olarak bizim faaliyetlerimize katılan Merve Saraç kardeşimiz öğretmen olarak Milli Eğitim’de Van’da göreve başladı. Biz de Van’a İnegöl Gençlik Merkezi olarak gönül köprüsü kuralım dedik. Burada gördüğünüz genç arkadaşlarımız ile beraber İnşallah Van’da Merve kardeşimizin okulunu ziyaret edeceğiz. Okulun boyanmasından, oradaki genç öğrencilerle beraber her türlü etkinliğin yapılmasına kadar geniş bir faaliyet çalışmasını yapıp İnegöl’e döneceğiz. Bu kapsamda da İnegöl Gençlik Merkezi’ne ve gönüllü gençlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Yapılan açıklamaların ardından öğrencileri, kırtasiye, fen labaratuarı ihtiyaçları, okulun donanımları, boya badan işlerinde kullanılan malzemeler, masa, sandalye, askılık ve çeşitli gıda ürünlerinden oluşan hediye ve eşyaları otobüse istifledi.

 

Daha sonra hatıra fotoğrafı çekilen öğrenciler, Van’ın Özalp İlçesine doğru yola çıktı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.