İnegöllü annelerden Mehmetçiğe destek

Vatani görevini yaptığı sırada oğlu için boyunluk ören Ülker Turan, boyunluğun askerler tarafından çok beğenilmesi üzerine şimdi tüm askerler için boyunluklar örüyor. Bu örnek davranışın duyulması üzerine çevresindeki bayanların da desteğini alan Ülker Turan, İnegöl Belediyesi’nin de desteği ile haftada yaklaşık 300 adet boyunluğu ülkemizin farklı yerlerinde görev yapan Mehmetçiğe ulaştırıyor.

Yayınlama: 25.01.2018
913
A+
A-

 

İnegöl’de ikamet eden Ülker Turan, Kasım ayında Gaziantep Nizip’te vatani görevini yapan oğlu için soğuktan korunması için boyunluk örerek kendisine gönderdi. Boyunluğun bölüğündeki arkadaşları tarafından çok beğenilmesi üzerine Oğuz Turan, annesi Ülker Turan’dan arkadaşları için de boyunluk örmesini istedi. Oğlu için ördüğü boyunluklardan tüm bölüğe ören Ülker Turan’ın boyunlukları, bölük sınırlarını da aşarak önce tabura, sonra yurdun dört bir yanında vatan savunması yapan Mehmetçiğe ulaştı.

 






KULAKTAN KULAĞA YAYILDI, TÜM ANNELER GÜÇ BİRLİĞİ YAPTI

Ülker Turan, boyunlukların beğenilmesi üzerine örmeye devam etti. Oğlunun bulunduğu bölük, ardından tabur derken boyunluklar özellikle doğu bölgelerinde birçok kışlaya ulaşmaya başladı. Ülker Turan bunu kendisi için bir vazife bilerek örmeye devam ederken, bu örnek davranışı gören çevresindeki bayanlar da kendisine destek vermeye başladı. Arkadaşları, akrabaları derken İnegöl’de kulaktan kulağa yayılan bu olay, şehri saran bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Ülker Turan’a tanıdığı tanımadığı onlarca kişiden boyunluk örerek destek verilmeye başlanması üzerine İnegöl Belediyesi ile irtibata geçen Ülker ailesi, bugün haftada yaklaşık 300 adet boyunluğu İnegöl Belediyesi’nin sağladığı lojistik desteği ile ülkenin dört bir yanında vatanı için canını ortaya koyan Mehmetçiğe ulaştırılmaya başladı.

 

TEŞEKKÜR MEKTUPLARI GELİYOR

Boyunlukların askeri birliklere ulaşmasının ardından Ülker ailesi ve İnegöl Belediyesi’ne teşekkür ve tebrik mektupları gelmeye de başladı. Bununla birlikte yeni siparişler de gelirken, gönüllü annelerin ördüğü boyunluklar da her hafta farklı bölgelere ulaştırılmaya devam ediyor.

 

BAŞKAN TABAN’DAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Belediye Başkanı Alper Taban, bir boyunluk ile başlayıp İnegöl’ün en önemli sosyal sorumluluk projesi haline gelen bu gönüllüler birliğini oluşturan Ülker Turan ve ailesini evinde ziyaret ederek hem kamuoyunu bilgilendirdi hem de aileye ve destek verenlere duyarlı davranışları için teşekkür etti. Ülker ailesini eşi Birnur Taban ile birlikte ziyaret eden Başkan Taban’ı Ülker Turan, eşi Selim Turan, oğlu Oğuz Turan ve boyunluk örmeye yardım eden yakınları karşıladı.

 

HAFTADA 300 BOYUNLUK MEHMETÇİĞE GÖNDERİLİYOR

Ziyaret sırasında örülen boyunlukları inceleyen Başkan Taban, bu işe nasıl başladıklarının hikayesini de dinledi. Ziyaret sırasında konuşan Ülker Turan, boyunluk örme işine oğlu askerdeyken Kasım ayında başladıklarını ifade ederek; “Gaziantep Nizip’te vatani görevini yapıyordu oğlum. Ona boyunluk ördük yolladık. Sonra anne çok güzel bir şeymiş arkadaşlarıma da örer misin dedi. Sonra başladım ben 10 tane, 20 tane kargoyla örüp gönderdik. Daha sonra bu bölük oldu, tabur oldu. Çığ gibi büyüdü. Bunu duyan arkadaşlarımız ve çevremizdekiler de destek vermek istediler. Bir ekip olduk. Tanıdığım, tanımadığım bir sürü insan şuanda destek veriyor. Şuanda Allah razı olsun tanımadığım insanlar bile örüp yolluyor bana. Bizlere destek olanlardan çok memnunuz. Bizler de farklı şehirlerdeki askerlerimize gönderiyoruz. Tüm İnegöl’e yayıldı. Her hafta 250-300 adet gönderiyoruz” dedi.

 

ANNE SICAKLIĞI İLE DUALARLA ÖRÜLMÜŞ BOYUNLUKLAR

Boyunlukların gönderildiği birliklerden çok güzel mektuplar aldıklarını ifade eden Ülker Turan; “Askerlerimize yaptığımız bu ufak hediyeler onları da çok mutlu ediyor. Çok güzel mektuplar alıyoruz. Bunlar bizi çok sevindiriyor. Genelde doğu bölgelerine yollamak istiyoruz. Orada şartlar daha zor diye. Onlara anne sıcaklığı ile dualarla örülmüş boyunluklarımızı gönderince onlar da çok mutlu oluyorlar” diye konuştu.

 

ONLAR SAYESİNDE EVLERİMİZDE RAHAT OTURUYORUZ

“Biz evlerimizde onlar sayesinde rahat oturuyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Turan; “Bizim de bir şeyler yapmamız gerekiyor. Tek başımıza ve oturduğumuz yerden hiçbir şey olmuyor. Askerimiz bizim için savaşıyor. Onlar gece soğukta, biz sıcacık yataklarımızdayız. Eskiden ninelerimiz nasıl yardım ettiyse vatan savunmasında askerlerimize, biz de şuanda tüm arkadaşlarımla aynı duyguyu yaşıyoruz. Bu bir hayır işi, bu bir gönül işi. Herkese nasip olmuyor. Şükür bizlere nasip oldu. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ailem, arkadaşlarım… 5-10 taneyle başladık şuanda 3 bin boyunluğumuz oldu gönderdiğimiz. Belediyemiz de Allah razı olsun bize büyük destek veriyor” ifadelerinde bulundu.

 

Belediye Başkanı Alper Taban da bir konuşma yaptı. Aile ziyaretleri kapsamında bu hafta örnek bir aileyi ziyaret ettiklerini ifade eden Taban; “Bu akşam Ülker Hanım ve Selim Beyin misafiriyiz. Öncelikle hanelerini, evlerini bizlere açtıkları için teşekkür ediyorum. Bugün benim de çok ilgimi çeken bir olay üzerine ailemizle irtibata geçerek ziyarete geldik. Biz her hafta eşim ve çocuklarımla aile ziyaretleri yapıyorduk zaten. Bu ziyaretlerimizde genelde ihtiyaç sahibi aileler ile sağlık sorunları yaşayan ailelerimize, yaşlılarımıza yönelik yapılıyor. Bugün de işin içinde kısmen olduğumuz bir konuyu ifade etmek üzere ailemizi ziyarete geldik” dedi.

 

LOJİSTİĞİ İNEGÖL BELEDİYESİ SAĞLIYOR

Boyunluklara talep artınca bunların Mehmetçiğe ulaştırılması noktasında İnegöl Belediyesi’nin devreye girdiğini kaydeden Alper Taban, “Ülker Hanım kendi evlatları Oğuz kardeşimiz Nizip’te askerken böyle bir boyunluk istiyor. Bunun üzerine Ülker Hanım evladına bir tane boyunluk örüp gönderiyor. Sonra evladımız arkadaşları için de örer misin diyor ve bu iş kartopu misali büyüyerek devam ediyor. Burada arkadaşlar üzerinden birbirine yayılan olay üzerine bize de gönderir misiniz diyen tüm Mehmetçiğe Ülker Hanımefendi öncülüğünde arkadaşları, komşuları, akrabaları yardım ederek örmeye başlıyor. Bunun en güzel tarafı; burada bir ücret yok. Bir emek var ve hatta boyunluğun tüm maliyeti de bunu ören hanımefendilere ait. Bu boyunlukların gönderimlerini de daha önce kendileri yapmışlar. Sonra iş büyüyünce bizimle irtibata geçerek askerlerimize boyunlukların ulaştırılması noktasında katkı sağlar mı dediler. Bizler de şuanda gönderilerini nereye isterlerse göndermek adına destek oluyoruz” diye konuştu.

 

ASKERLERİMİZ HEPİMİZİN EVLADI

TSK’nın Mehmetçiğin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını, ancak bunun farklı bir olay olduğunu vurgulayan Başkan Taban; “Bu çok güzel bir hareket, çok güzel bir adım. Burada şu tür sonuçlar çıkaranlar da var; Mehmetçiğin bu tür şeylere ihtiyacı mı var? Askerimizin ihtiyacını Türk Silahlı Kuvvetleri zaten karşılıyor. Arkadaşlar bu öyle bir şey değil. Bir anne yüreği ile evladı için örmüş olduğu boyunluk bugün bu noktaya geldi. Bu tamamen iyi niyet üzerine kurulmuş ve tüm askerler bu annelerimizin evladı niyetine. Bu olay İnegöl’e yayılmış ve herkes biz de örmek istiyoruz diyerek destek veriyor. Ben gerçekten takdire şayan bir hareket içerisinde oldukları için teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki bu devlet büyüklerimizin de dikkatini çekecektir. Çünkü bir anne yüreği ile yapılan bir çalışma bu. Bugün ülkemiz çok önemli operasyonlar içerisinde. Özellikle Afrin bölgesinde çok önemli bir operasyon var. Ben oradaki Mehmetçiklerimize kolaylıklar diliyorum. Rabbim yardımcıları olsun. İki şehidimiz var. Şehitlerimize rahmet diliyorum” açıklamalarında bulundu.

 

MEHMETÇİKTEN MEKTUP: “DESTEĞİNİZ HİÇBİR ŞART VE KOŞULUN BİZİ YILDIRAMAYACAĞININ KANITIDIR”

Öte yandan, boyunluklarla ilgili askeri birliklerden teşekkür mektupları gelmeye de devam ediyor. Hakkari Şemdinli Büyüktepe’de bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34. Hudut Tugayı 3. Hudut Taburu 2. Hudut Bölük Komutanlığından gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi: “Değerli annelerimiz ve ablalarımız; öncelikle hepinize çok teşekkür ederiz. Selamınız, dualarınız ve hediyeleriniz bizlere ulaştı. El emeği hediyelerinizi kullanmaya başladık bile. Bizi düşündüğünüz, dualarınızı eksik etmediğiniz için minnettarız. Hepimiz görevimizin büyüklüğü ve yüceliğinin farkındayız. Sizlerin desteği ve dualarıyla gün geçtikçe daha da güçleniyoruz. Sizin gibi insanların arkamızda olduğunu bilmek hiçbir şart ve koşulun bizi yıldıramayacağının kanıtıdır. Dualarınızı ve sevginizi üzerimizden eksik etmemeniz dileği ile Allah’a emanet olun, sağ olun var olun”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş