İnegöllü çiftçi bayanların ‘Dünya Kadın çiftçiler günü’ kutlandı

İnegöl Belediyesi, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında 6 kırsal mahalleden kadın çiftçiler ve Oylat Boğazı Kadınlar Tarımsal kalkınma Kooperatifi üyesi bayanlara yönelik kahvaltı düzenledi. Programa 100’ü aşkın çiftçi bayan katıldı.

Yayınlama: 16.10.2018
750
A+
A-

İnegöl Belediyesi, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında İnegöllü çiftçi bayanlara yönelik kahvaltı programı düzenledi. Hilmiye mahallesinde Oylat Boğazı Kadınlar Tarımsal kalkınma Kooperatifi tesislerinde düzenlenen kahvaltıya; Edebey, Turgutalpköy, Kozluca, Kayapınar, Çeltikçi, Küçükyenice ve Oylat Boğazı Kadınlar Tarımsal kalkınma Kooperatifinden kadın çiftçiler ile birlikte Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici katıldı.

 

DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ BİR GÜNE SIĞDIRILAMAZ






100’ü aşkın katılımcının yer aldığı programda, İnegöl Belediyesi kadın çiftçileri araçlarla tesise getirdi. Burada yapılan kahvaltı sonrası günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Başkan Taban, “Bugün dünya kadın çiftçiler günü. Ben henüz çok kısa zamandır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Kasım ayında bir yıl olacak. Bu süre içerisinde takvime bağlı özel günleri de takip ediyoruz. Bunun hatırlamak ve hatırlatmak anlamında önemli olduğunu düşünüyorum. Dünya Kadın Çiftçiler Gününü bir güne sığdırmayız ama işte böyle bir organizasyon yapmak anlamında takvimlere işlenmesinin önemi burada ortaya çıkıyor” dedi.

 

BAYANLARIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER YERDE GÜZELLİK VAR

Azim ve gayretle hizmet etmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Taban, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Göreve geldiğimde de gelin şehri beraber yönetelim demiştim. Evet, Alper Taban işletme mezunu, kamu yönetiminde yüksek lisansı var ama bunların hiçbiri şehri ve belediyeyi yönetmek için yeterli değil. Ancak bizleri bu konuda fikirlerini, görüşlerini, hatta önerilerini alarak bir yerlere gelebileceğimizi ifade ettim. Her konuda ben uzman olamam. Tarımı, çiftçiliği ben bilmem. Herkesin kendi şahsına münhasır mesleki bilgisi vardır. Onun için bizler herkesin görüş ve önerilerine talip olduk. Şehir yönetimi kolay bir şey değil ama ben bilhassa hazır burada hanımefendileri yakalamışken şunu ifade etmek istiyorum; bayanların elinin değdiği her yerde güzellik var. Bunu canı gönülden söylüyorum. Çok daha özveriyle, tizi çalışıyorsunuz. İddia ediyorum, bu böyle devam etsin hanımefendiler tarım konusunu da erkeklerin elinden alırlar.”

 

KADIN ÇİFTÇİLER FUARLARA GÖTÜRÜLÜYOR

“Göreve geldikten sonra Kırsal Kalkınma Müdürlüğümüz aracılığıyla eğitimler başlattık. Bu eğitimlerde dikkatimizi çekti, hanımefendiler buralara gelip sertifika aldılar. Bu çok önemli bir şey. Demek ki sizler de kendinizi geliştirmek istiyorsunuz. Belediyeler ve devletimizin birçok kuruluşu var. Bunlar sizlere her türlü destek ve alt yapıyı sağlamaya hazır. Yeter ki sizler yeni yeni fikirler üretin. Ne yapmak istediğinizi bizimle paylaşın. Mesela Bursa Tarım Fuarına kadın çiftçilerimizi götürdük. Şimdi 24 Ekim’de Antalya’da bir tarım fuarı var ve buraya da bayan çiftçilerimizi götürelim istiyoruz. Alt yapısını arkadaşlarımız çalışıyorlar. Organizasyonun nasıl yapılacağını arkadaşlarımız duyuracaktır. Tek başına eğitim almak da önemli değil. Bir şeyleri gezip görmek lazım. Dünya tarımda nerelere gelmiş görmek lazım. Bugün topraksız tarım yapılıyor.”

 

ELİMİZDEN GELEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ

“Şehrimizde de ülkemizde de çok bereketli topraklarda yaşıyoruz. Ne eksiniz yetişiyor. Dolayısıyla bizler bu konuda sizler arzu ettiğiniz sürece araştırmaya, gelişmeye yönelik her ne varsa yapmaya hazırız. Özellikle bu konudaki kalkınma kooperatifleri, birlikteler ve her türlü oluşumu önemsiyoruz. Bizler sürekli kendimizi yenilemek zorundayız. Her günü birbirine eşit olan zarardadır diye bir söz var. Her günümüzü yeni bir şeyler öğrenerek, araştırarak, bir şeyler katarak geçirmeliyiz. Böyle olduğunda ne iş yaparsanız yapın başarısız olma şansınız yok. Ben bu kurumun yöneticisi olarak bu konuda elimizden geleni yapacağımızı ifade etmek istiyorum.”

 

“Davetimize katıldığınız için teşekkür etmek istiyorum. Bugün; Edebey, Turgutalpköy, Kozluca, Kayapınar, Çeltikçi, Küçükyenice ve Oylat Boğazı Kadınlar Tarımsal kalkınma Kooperatifinden kadın çiftçilerimiz aramızda. Enerjinizden biz de enerji alıyoruz. Dünya Kadın Çiftçiler Günü de 1997 yılından bu yana ülkemizde kutlanıyor. Bu anlamda da sizlerle bir araya gelmiş olduk. Tarımsal eğitimlerle ilgili düzenlediğimiz eğitimlere de 145 bayanın katıldığını gördük. Bu rakam bizim için çok önemli. Dikkat çekici bir rakam. İnşallah biz bu sayıyı katlayarak arttıralım istiyoruz.”

 

Konuşma sonrası Alper Taban, bayan çiftçilerin sorularını ve taleplerini de dinledi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş