İNEGÖLLÜ ÇİFTÇİLER KÜTAHYA TARIM FUARINDA

İnegöl Belediyesi, tarım sektöründeki yenilikleri ve gelişmeleri yakinen görme, vizyon yenileme ve sektör temsilcilerinin ufkunu geliştirme amacıyla 9. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’na gezi düzenledi. Bu organizasyonla İnegöl’den 69 kişilik grup fuarı gezme fırsatı buldu.

Yayınlama: 20.04.2017
689
A+
A-

Kırsal kalkınma odaklı çalışmalarıyla İnegöl’ün tarım özelliğini daha yukarıya taşımayı amaçlayan ve bu doğrultuda farklı projeleri hayata geçiren İnegöl Belediyesi, “bilinçli üretim için bilinçli üretici” anlayışıyla düzenlediği fuar gezilerini sürdürüyor. Bu kapsamda 9. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’na (KÜTAF) gezi düzenlendi. Kütahya Tarım Fuarı gezisine İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ve kırsal mahalle muhtarları ile tarımsal kalkınma ve sulama kooperatifleri başkanlarından oluşan 69 kişilik heyet katıldı. 19 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen fuar gezisiyle İnegöllü üreticiler fuardaki farklı tarım teknolojileri ve tarımsal mekanizasyon aletlerini yakinen görme fırsatı buldular.

 

KIRSALI KALKINDIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR






Tarım sektörü alanında son teknolojik gelişmelerin görülmesine ve sektör temsilcileriyle birebir temas kurulmasına vesile olan fuar gezisi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün Mobilyası, Köftesi, Oylat Kaplıcaları gibi marka değerlerinin arasında özellikle son yıllarda İnegöl Tarımının da yerini almaya başladığını söyledi. Aktaş, “Her zaman söylüyoruz. İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri. Gerek meyve üreticiliği, gerek fidancılık, gerek ayçekirdeği ve gerekse çöğür üretimiyle hem ülkemizde hem de dünya çapında tercih edilen bir markadır. Tarım sektöründe güzel bir başarı yakalayan İnegöl Tarımının daha da gelişebilmesi, çiftçimizin ve tarım yatırımları yapan müteşebbis esnafımızın daha donanımlı olması adına, teknoloji ve yenilikleri daha yakından takip edebilmesi için bizlerde yaptığımız projelerle kendilerine destek oluyoruz. 2014 yılı Kasım ayında yaptığımız Tarım Çalıştayı sonrasında ortaya konulan taleplerin ve alınan kararların yerine getirilmesi noktasında ortaya çıkan eylem planının tüm detaylarını titizlikle takip ediyoruz. Özellikle köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kırsal kalkınmanın sağlanması adına her türlü adımı atan belediyemiz, tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesi adına gerçekleştirilen eğitim seminerleri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirirken, tarımın hak ettiği yere gelmesi adına hayata geçirdiğimiz erken uyarı sistemleri ve ürün toplama merkezleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesinin destek ve katkılarıyla çiftçilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz desteklerimiz öne çıkan önemli çalışmalarımızdandır” dedi.

 

TARIM SEKTÖRÜNÜN GELİŞMELERİNİ KÜTAHYA FUARINDA İNCELEDİLER

Tarımsal verimliliğin artırılması ve İnegöl’ün bu alanda hak ettiği yere gelmesi noktasında her geçen gün sektörün bu alanda yeni açılımlara yöneldiğine yakinen şahit olduklarını da belirten Başkan Aktaş, “Özellikle teknolojik veriler ışığında yürütülen tarımsal faaliyetlerin şehrimizin tarım değerini yükseltmesi açısından önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu kapsamda sektörün yenilikçi yapısını görmek adına İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz İbrahim Ekren, Muhtarlar Derneği Başkanımız Resul Kayman, kırsal mahalle muhtarları ile tarımsal kalkınma ve sulama kooperatifleri başkanlarından oluşan 69 kişilik heyet ile birlikte 9. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’na bir gezi düzenledik. Fuarda sektör temsilcileri, farklı tarımsal üretim teknikleri, farklı tarım aletleri ve tarımsal mekanizasyon ürünleri, yeni tarım ilaçları ve ilaçlama mekanizmaları, süt ve hayvancılık teçhizatları ve sulama ambalajlama ve seracılık uygulamaları gibi tarımsal üretimle ilgili birçok uygulamayı görme fırsatına kavuştular. Kırsal mahalle muhtarlarımız ve tarımsal kalkınma kooperatifi başkanlarımızın katıldığı bu gezinin hem ilçe tarımımızın gelişimine hem de tarım sektöründeki son teknolojilerin uygulanabilirliği açısından faydalı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Fuar gezisine katılan kırsal mahalle muhtarları ile tarımsal kalkınma ve sulama kooperatifleri başkanları ise organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek İnegöl Belediyesine tarım sektörüne verdiği destekler için teşekkür ettiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş