İnegöllü genç, ülkemizi Karadağ’da temsil edecek

Yayınlama: 18.04.2023
690
A+
A-

Siirt Eruh’ta yapılan Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası Milli Takım Seçmelerinde yarışmayı 1’inci sırada tamamlayarak Milli Takım’a seçilen İnegöllü genç Yunus Emre Akkuş, Karadağ’da düzenlenecek olan şampiyonada ülkemizi temsil edecek.

İnegöllü Milli Atlet Yunus Emre Akkuş, uluslararası arenalarda kendisini göstermeye devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda branş dışı olarak ilk kez dağ koşusu yarışmalarında yer alan ve yer aldığı yarışmaları da derece ile bitiren Akkuş, branş dışı olmasına rağmen dağ koşusu yarışlarında yer almaya başladı.

Bu alanda da dereceler elde ederek tüm İnegöl’ün gururu olan Milli Atlet Yunus Emre Akkuş, son olarak ise Siirt Eruh’da Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası Milli Takım Seçmesinde Türkiye Şampiyonu oldu. Yaptığı derece ile İnegöl’ü gururlandıran Akkuş, 14 Mayıs’ta Karadağ’da düzenlenecek olan Balkan Dağ Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.








ÜLKEMİZ ADINA YARIŞMAK HER ZAMAN GURUR VERİCİ OLUYOR

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Akkuş, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizi birçok yarışta temsil etme fırsatım oldu. Yurt dışında yarışmanın çok daha iyi olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü ülkemiz adına yarışmak her zaman gurur verici oluyor. Bu nedenle de benim için çok önemli”

TAYLAND’A GİDEMEDİ KARADAĞ’DA BOY GÖSTERECEK

Siirt’teki yarışa da değinen Akkuş;

“Daha önce yurt dışında birçok kez yarıştım. Ama bunlar genelde farklı branştaydı. İlk kez Trabzon’da yapılan ve branş olarak ilk kez katıldığım Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’nda elde ettiğim derecenin ardından 2021 yılı 11-14 Kasım’da Tayland’da düzenlenecek olan şampiyonaya gitmeye hak kazandım. Ama Kovid-19 nedeni ile yarışma iptal olunca bu ülkeye gidemedik. Yeniden bu branşa devam etmek istedim. Siirt Eruh’ta yapılan Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası Milli Takım Seçmelerine katıldım ve bu yarışta Türkiye Şampiyonu oldum”

ORADA ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUM

Bu süreçte Dağ koşusu branşına yöneldiğini belirten Akkuş,

“Yarışmayı birinci tamamladığım için 14 Mayıs’ta Karadağ’da düzenlenecek olan Balkan Dağ Şampiyonası’na katılmaya hak kazandım. İnşallah orada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.