İnegöllü mobilyacı 22 metrelik köşe koltuk üretti

İnegöl’de faaliyet gösteren bir mobilya firması, Umman’dan gelen sipariş üzerine 22 metre uzunluğunda köşe koltuk üretti.

Yayınlama: 11.02.2021
1.491
A+
A-

İnegöl’de faaliyet gösteren bir mobilya firması, 6 kişilik ekip ile 3 gün içinde 22 metrelik köşe koltuk üretti.

Firma sahibi Yasin Arslan, yaptığı açıklamada, mobilya sektöründe ihracat odaklı çalıştıklarını ifade etti.






Umman’dan gelen sipariş üzerine 22 metrelik köşe koltuğun yapımına başladıklarını ifade eden Arslan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu koltuk takımımızı Umman’dan aldık sipariş olarak. Bu köşe takımımızın tasarımı yaklaşık 3 yıl önce yaptık. Yaklaşık 22 metre uzunluğunda ve yapımı 2 gün sürdü. İnegöl’ün Türkiye’deki ihracata katkısını hepimiz biliyoruz. Biz de ihracat firmasıyız. İhracatta böyle bir köşe siparişi aldık. Bu köşemiz gürgen ağaç, yani bu tip köşeleri genelde şark köşesi olarak alınırdı ama biz bunun koltuk halinin yapılabildiğini de ilk defa gördük”

Konuşmalarını sürdüren Arslan;

“Umman’da bir aile kullanmak için, taziye çadırlarına, belki eğlence çadırlarına koymak için planlıyormuş. Biz de bu şekilde ürettik” dedi.

Daha önce İnegöl’de en uzun köşe koltuğun 8,5-10 metre uzunluğunda üretildiğini anlatan Arslan,

“Daha önce 8,5 metre, 10 metre uzunluğunda üretiliyordu İnegöl’deki köşe takımlarının en uzunu. Biz 22 metre uzunluğunda yapmış olduk. İstenildiği zaman 100-150 metreye kadar yapılabilir. Yani bunun bir sınırı yok. Yeter ki konulacağı mekâna sığabilsin” dedi.

Yasin Arslan, köşe takımı ayaklarının montajının ise Umman’da yapılacağını ifade etti.

Köşe koltuğun üretimi hakkında bilgiler veren Arslan, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Gayet konforlu, süngerlerimiz kuş tüyü, kırlentlerimiz silikon, kumaşlarımız ithal, iskeletleri gürgen. 22 Metre köşemizin yapımı için 70 metre kumaş, 27 adet kırlent, yaklaşık 30-40 kiloya yakın kırlent içinde silikon dolgu, 65 adet ayak, iskelet boyutu var, 2 metreküp kereste-sunta kullanıldı. 3 günlük üretim aşamasının ardından meydana getirmiş olduk”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş