İNEGÖLLÜN BU GENÇLERİ HAYIRDA YARIŞIYOR

2007 Yılında Yunus Emre Lisesi’nden mezun olan lise arkadaşları, Ramazan ayında İnegöl’deki ihtiyaç sahiplerine erzak kolisi dağıttı. Hayırda yarışan gençler, Ramazan ayında İnegöl’de farklı etkinliklerde bulunacaklarını, virüsün geçmesi halinde Kurban Bayramı’nda hem İnegöl hem de yurt dışında kurban eti dağıtmak için program yaptıkları öğrenildi.

Yayınlama: 28.04.2020
1.051
A+
A-

2007 Yılında Yunus Emre Lisesi 11 Sosyal C sınıfında bir araya gelen ve o günden beri de iletişimi kesmeyen lise arkadaşları, hayırda yarışıyor. Lise arkadaşları geçtiğimiz gün gece geç saatlere kadar, İnegöl şehir merkezi, Alanyurt, Tahtaköprü ve Yeniceköy’de erzak dağıtımı gerçekleştirdi.

 

Arkadaşları adına açıklamalarda bulunan Kadir Coşkun, şu ifadeleri kullandı:








 

“Lise yıllarında açıkçası okulun en haylaz sınıfıydık. Belki birçok öğretmenimiz, farklı sınıflardan birçok arkadaşımız da bizden şikâyetçiydi. Tabi o zamanlar sınıfımızdaki güzel arkadaşlıkları, hayatımızın sonraki kısmına da taşıdık. Lise bitti, derken üniversite okuyan arkadaşlarımız oldu. Sonunda tekrar İnegöl’de buluştuk. Arkadaşlarımızla birlikte İnegöl’de kendi adımıza hayırda yarışma kampanyası başlatalım istedik. İnegöl dışında olan lise arkadaşlarımızın da katıldığı bu kampanya güzel şeylerin başlangıcı oldu”

 

Dağıtımı yapılan erzak kolileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Coşkun, “Arkadaşlarımızla öncelikle aileleri belirledik. Sonra kendi aramızda 3-5 demeden para topladık. İnegöl şehir merkezi, Tahtaköprü, Alanyurt ve Yeniceköy’de yaklaşık 20 aileye erzak kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Ben arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hepsi pırlanta gibi insanlar. Bir hayır konusu olduğunda hepsi taşına altına elini koyuyor. Hayırda yarışıyoruz, konusunda güzel kararlar da aldık. İnşallah onları da hayata geçireceğiz” dedi.

 

Coşkun, sadece İnegöl değil yurt dışında da lise arkadaşları olarak bazı yardım konularına el atacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 

“Hayırda yarışma konusunda çok ciddi olduğumuzu farkedince, aramızdaki arkadaşlar daha büyük şeyler yapabileceğimizi de söyledi. Bu konuda da, insanlığın imtihanı olan koronavirüsün geçmesi durumunda yurt dışında ve İnegöl’de kurban kesip dağıtımını yapmak için arkadaşlarımızla hemfikir olduk. Yani bazı arkadaşlarımız Kurban bayramında yurt dışına çıkarak orada kurban eti dağıtacak, bazı arkadaşlarımız ise İnegöl’de kurban eti dağıtacak nasipse”

 

Coşkun, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Ben arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel şeylere vesile oldular. İnşallah bu konu tüm İnegöl’e örnek olur”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.