iNEGöL’üN GURUR TABLOSU

İTSO, Dış ticaret fazlası ve iş potansiyeliyle Türkiye’ye örnek olan İnegöl’ün vergi rekortmenlerini açıkladı. İnegöllü 32 işadamının ödüllendirildiği programda, Kurumlar Vergisi rekortmeni Küçükçalık, Gelir Vergisi birincisi ise İsmail Ortakçı olurken, Vergi Gönüllü Uyumluluğu kategorisinin birincisi Orhan köfte oldu.

Yayınlama: 22.03.2018
1.203
A+
A-

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ,’Vergi Rekortmenleri ve Vergi Uyumlu Mükellefleri’ programında İnegöllü işadamlarına teşekkür belgeleri takdim edildi. Törende ikinci Vergi Dairesi kurulmasının müjdesi verildi.

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, işadamları ile davetliler katıldı.








 

İnegöllü 32 işadamının ödüllendirildiği programda Kurumlar vergisi rekortmeni Küçükçalık, Gelir vergisi birincisi ise İsmail Ortakçı olurken, Vergi gönüllü uyumluluğu kategorisinin birincisi Orhan köfte oldu.

 

15 BİN MÜKELLEF

İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, “Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin topluma benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla kurumlar vergisi ve gelir vergisi rekortmenleri ile uzun yıllardır vergisel yükümlülüklerini düzenli bir şekilde yerine getiren mükelleflerimize Teşekkür Belgelerini takdim etmek için toplanmış bulunuyoruz. Vergi idaresi, mükellef odaklı hizmet anlayışı ile teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek suretiyle hizmet kalitesini her geçen gün artırmaktadır. Özellikle ‘Hazır Beyan Sistemi’, ‘Defter Beyan, E-Tebligat’, ‘e-Fatura ve e-Defter’, ‘İnteraktif Vergi Dairesi’ gibi yeni uygulamalar sayesinde hem Gelir İdaresinin etkinliği artmakta hem de mükelleflerimize verilen hizmet kalitesi ve hızı yükselmektedir. Öte yandan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı bu çalışmalar ile ekonomik faaliyetleri caydırıcı değil teşvik edici bir misyon üstlendiği açıktır. Özellikle genç nüfusu ile dikkat çeken ülkemizde genç girişimciler için yapılan düzenlemeler doğrultusunda bir çok vergisel kolaylık sağlamakta olup 2016 ve 2017 yıllarında 220 mükellefimiz bu imkanlardan yani genç girişimci istisnasından yararlanmıştır. İnegöl Vergi Dairesi olarak bizler 2017 takvim yılı sonu itibariyle Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş’ın gayret ve girişimleri sayesinde çoğunluğu genç arkadaşlarımızdan oluşan toplam 103 personelimiz ile bin 574’ü kurumlar vergisi ve 6 bin 307’si gelir vergisi, 3 bin 595’i GMSİ ve 2 bin 774’ü BUTK mükellefi olmak üzere toplam 14 bin 899 faal mükellefimize hizmet vermekteyiz. Bunun yanında Dairemize kayıtlı 63.841 adet motorlu araç bulunmakta olup bunlara ilişkin iş ve işlemler de Dairemizce yürütülmektedir. 2017 takvim yılında Dairemizce 849 Milyon 664 Bin 111 TL tutarında vergi tahakkuk ettirilirken bunun 550 Milyon 42 Bin TL’si tahsil edilmiştir. Ayrıca aynı dönemde 17 Bin 351 düzeltme fişi ile mükelleflerimize 135 milyon 789 Bin 664 TL KDV iade işlemi gerçekleştirilmiş olup İnegöl Vergi Dairesi mükelleflerinin 2017 yılındaki iade işlemleri ortalama 26 günde sonuçlandırılmış ve aynı yılda iadelerin yüzde 98’l neticelendirilmiştir“ dedi.

 

İNEGÖL’ÜN BİR GURUR TABLOSU

İTSO Başkanı Metin Anıl ise, “İnegöl’ün bir gurur tablosu daha oluşuyor. İnegöl Bursa ve Türkiye’nin kalkınmasında elini taşın altına koyan arkadaşlarımıza ödül töreni düzenlendi. İnegöl hepinizin bildiği gibi Türkiye’nin çok dinamik, hızlı düşünen hızlı uygulayan ekonomik yapıya sahip yerleşim yerlerinden bir tanesi. Ekonomik rakamlarımızı açıklamıştık. İnegöl yaklaşık 1.2 Milyar dolar dış ticaret yapan bunun 900 milyonu ihracat, 300 milyonu ithalat olan bir dış ticaret potansiyeli ve Türkiye genelinin aksine cari fazla veren bir yapıya sahip örnek bir ekonomidir. Zaten bu ekonomik verileri anlatırken Türkiye İnegöl olmalı diyoruz. Bu tabloyu ortaya çıkaran tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye eğer İnegöl olursa cari açık ortadan kalkarsa işte o zaman dünyanın ilk on ekonomisi içerisine girmiş oluruz. İnegöl ün dinamik yapısı, akademik olarak anlatılmalı, üniversiteler de ders olarak anlatılmalı. İnegöl ün izlediği bu yol Türkiye ye örnek olmalı. İnegöl bir ilçe, yaklaşık 260 bin nüfusu var. Bu ilçe Türkiye ekonomi sıralamasında ilk 20’nin içerisinde. 3 tane OSB ve dinamik bir ekonomik yapısıyla Türkiye’nin parlayan yıldızı. İnegöl ün bu değerlerini anlattıktan sonra parantez de açmak zorundayız; İnegöl madem bu kadar aktif, bir ekonomik destan yazıyor; o zaman bu destanı yazan sizlere teşekkür etmek lazım. Üst düzey vergi veren, üst düzeyde istihdam, dış ticaret yapan arkadaşları el üstünde tutmak, teşekkür etmek zorundayız” diye konuştu.

 

İKİNCİ VERGİ DAİRESİ

Anıl konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bursa vergi dairesi başkanımız bizim bir dediğimi iki etmiyor. Bir toplantıda İnegöl hızlı büyüyor, gelişiyor, sanayileşiyor, vergi gelirlerinin toplanması ve verginin daha iyi bir şekilde mükelleften alınması konusunda yardımcı olun dedik. İkinci vergi dairesi kurulması konusunda desteği veriyor. Teşekkür ediyorum. İnegöl ün 15 bin tane mükellefi var, bu mükellefin yarattığı 850 milyon bir katma değer var. Değerli kuruluş temsilcilerimizi kutluyorum.”

 

İKİNCİ BİR VERGİ DAİRESİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş da, “Türkiye’nin öncü şehirlerinden biri olan İnegöl de bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz İnegöl ün öncü bir şehir olduğunu düşünüyoruz. Yaklaşımlarımızda azami düzeyde önem veriyoruz. Sanayinin ülke için değeri açık şekilde ortadadır. Dış ticaret fazlası veren ekonomi, Türkiye’de eşine az rastladığımızdır. İnegöl’de bu başarının arkasında yatan gerçek tasarım, istihdamın iyi olduğu bir ekonomiye sahip olmasındandır. Gelir idaresi olarak; kendi hizmet alanlarımızda işimizi iyi yapmak amacımızdır. İnegöl hızla büyüyor. Tecrübeye inanıyoruz. İnegöl ün artan nüfusu, iş hacmini dikkate alarak talep üzerine çalıştık. Allah kısmet ederse ikinci bir vergi dairesi kazandırmış olacağız. İnegöl bunu hak ediyor. Rekortmen bütün mükelleflerimizi katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İnegöl’ün gurur tablosunu oluşturan işadamlarına teşekkür belgeleri verildi.

 

KURUM VERGİSİNDE BİRİNCİ KÜÇÜKÇALIK

İnegöl’ün kurumlar vergisi rekortmenleri şöyle; Birinci Küçükçalık Tekstil firması, ikinci Çilek Mobilya, üçüncü Serra Sünger firması, dördüncü Yelkenler Tavuk Firması, Beşinci CPL Kartonplast A.Ş., Altıncı Arıcı Mobilya, Yedi Ortakçı Cam, Sekiz Dekorsan Boya, Dokuz İNGAZ, On Sülekler Orman Ürünleri, On bir Şahinoğulları LTD., on iki Akansu Orman Ürünleri, On üç Enderer Meşrubat, on dört Estetik Yay firması.

 

GELİR VERGİSİNDE BİRİNCİ ORTAKÇI

Gelir Vergisi Rekortmenleri ise şöyle sıralandı; “Birinci İsmail Ortakçı, İkinci (Adının açıklanmasını istemiyor), Üçüncü Tuncer Öztürk, Dördüncü Necdet Atılgan, Beşinci Ahmet Aydemir, Altıncı İlker Tokdemir, Yedinci Nihat Mert, Sekizinci Hüseyin Ersöyleyen, Dokuzuncu Selahattin Arslan, Onuncu Nazif Nalcı.

 

UYUMLU KÖFTECİ

Gönüllü uyum kategorisinin birincisi Orhan Çelik, ikincisi Sadi Akyol, üçüncüsü Yusuf Taşdemir, Dördüncü Mustafa Kahraman, Beşincisi Mustafa Sinir, Altıncısı Süleyman Yavuz, Yedincisi İrfan Şekercibaşı, Sekizincisi Mesut Yavuz Yenikan, Dokuzuncusu Mehmet Yağcı oldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.