İnegöl’ün il olmasını istiyoruz ancak Samimiyet konusunda tereddütlerimiz var

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, son günlerde gündeme gelen İnegöl’ün il olma konusu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, ” Biz ilçemizin son günlerde kamuoyunda tartışmaya açılmasından son derece memnunuz ancak samimiyet konusunda tereddütlerimiz var” dedi.

Yayınlama: 19.12.2017
708
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  İnegöl’ün il olması için meclise sunduğu iddia edilen yasa teklifini samimi bulmadıklarını söyledi.  Ak Parti iktidarından önce İnegöl’ün il olması konusunda tarihi fırsatlar yakalandığını belirten  Malkaç, “İnegöl’ü şimdimi fark ettiniz, insana sormazlar mı, meclise 3 kez yasa teklifi sunulmuştu ama her seferinde kadük oldu. O zaman niye İnegöl’ün arkasında durmadınız” İnegöl’ün il olması konusunda ilk raporu 90’lı yılların ortasında MÜSİAD’ın hazırladığını ve bu raporun önemli etkilere neden olduğunu anlatan MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç, siyasi çıkarlara ilçenin malzeme yapılmasını kabul etmediklerini söyledi.

 

TEREDDÜTLERİMİZ VAR






İnegöl’ün il olmasını herkesten fazla kendilerinin istediğini dile getiren Malkaç, “Vakti zamanında verilen yasa tasarıları mecliste aylarca bekledi. O gün bu yasa tekliflerini kulak arkası edenler bugün her nedense İnegöl’ü hatırladılar. Biz ilçemizin son günlerde kamuoyunda tartışmaya açılmasından son derece memnunuz ancak samimiyet konusunda tereddütlerimiz var” dedi. Büyükşehir Yasasının çıkmasıyla birlikte İnegöl’ün neden il olması gerektiğinin daha fazla anlaşıldığını da anlatan Malkaç, “Zaman zaman fısıltı gazetelerinin Türkiye’de ki bazı ilçelerin İl yapılması konusunda çalışmalar yapıldığı konusunda bilgiler veriyor. Bende buna inanıyorum. Özellikle büyük ilçeler Büyükşehir yasasıyla oldukça etkilendi. Hareket alanları daraldı. Ciddi anlamda ekonomik kayıplar yaşandı. Biz buna yakından şahit olduk. Hükümetimizde bana göre bunun ciddi anlamda farkında. Biz er geç zaten İnegöl’ün il yapılacağını düşünüyoruz. Ancak dünyada ciddi anlamda baş döndürücü bir siyasi trafik var. Ülkemiz sürekli saldırı altında. Ne zaman Türkiye kalkınma hamleleriyle büyümesini arttırmaya başlayınca ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor. Biz isteriz ki öncelikle muhalefet partilerinin bu saldırılar karşısında ülkemizin yanında olmalarıdır. Bizim öncelikli isteğimizde budur. İş dünyası olarak bizler terörden arındırılmış, ekonomisiyle,  savunma sanayisiyle güçlü bir ülke hayali kuruyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş