iNESMEK hizmete devam ediyor

İnegöl halkının mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kent kültürü konusunda donanımlarını artırmak, aile bütçelerine katkıda bulunmak, istihdamı artırmak ve özellikle yeni hobiler kazandırarak hanımların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak hedefiyle 2011 yılında hizmet vermeye başlayan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İnesmek; 8. yılında yeni hizmet binasıyla İnegöl halkına hizmet vermeye devam ediyor.

Yayınlama: 06.03.2018
594
A+
A-

2011’DEN BERİ İNEGÖL HALKINA HİZMET VERİYOR

İnesmek kurslarının 8. Yılını değerlendiren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban; “Toplumumuza nitelikli iş gücünün kazandırılması ve geleneksel el sanatlarının yaşatılması noktasında en önemli sosyal sorumluluk projelerimizden olan İNESMEK kurslarımız her geçen gün hizmet kalitesini ve branş sayısını arttırarak 2011’den beri İnegöl halkına hizmet veriyor. Her geçen yıl hizmet kalitesini yükselterek İnegöl halkına hizmet veren İnesmek Kurslarımızı geçtiğimiz 15 Temmuz’da gerçekleştirdiğimiz açılışla Beşinci Mevsim Kültür Merkezimize taşıdık. İyileşen fiziki şartları da göz önünde bulundurursak bu yıl kurslarımızda eğitim alan kursiyerlerimizin daha da güzel işler çıkartacağına inanıyoruz” dedi.

 






“İNESMEK YOLUNA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYOR

Toplumumuza nitelikli iş gücünün kazandırılmasının yanı sıra geleneksel el sanatlarının yaşatılması noktasında en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birisi durumunda olan İnesmek’in dokunduğu hayatların zenginleştiğini ve güzelleştiğini belirten Taban; “2011 yılında 14 branşla yola çıkan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, bugün 56 branş ile eğitim öğretimini sürdürüyor. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği ve 7 yıllık süreçte 17 bin 789 vatandaşımıza çeşitli branşlarda eğitim verdik. İNESMEK kurslarında el sanatlarından bilişim teknolojisine, yabancı dil eğitimlerinden kişisel gelişime, meslek eğitimlerinden sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda eğitim verilmekte.2017-2018 eğitim-öğretim döneminde bünyesinde bulunan 38 usta öğretici ile 56 farklı branşta, 108 grupla 2328 kursiyere hizmet veren İNESMEK yoluna emin adımlar ile devam ediyor” vurgusu yaptı.

 

İNESMEK’TEN ÜNİVERSİTEYE 10 ÖĞRENCİ

İnegöl Belediyesi’nin bir eğitim ve kültür hizmeti olan İNESMEK’in kültür ve sanat eğitimi konusunda da önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkat çeken Taban; “İnesmek kursları gençlerimizin hayatını şekillendirmekte önemli bir yere sahip. 2016-2017 eğitim yılı yaz döneminde açmış olduğumuz resim branşı kurslarımızda güzel sanatlar eğitimi alan öğrencilerimizden 10 kişi üniversitelerin düzenlemiş olduğu yetenek sınavlarını başarıyla geçip üniversiteye kabul edilmişlerdir. Öğrencilerimiz resim bölümü, seramik bölümü, endüstriyel tasarım bölümü, şehir ve bölge planlama gibi bölümlere burada aldıkları eğitimin sonucunda ve kurs hocalarımızın yönlendirmeleri ile yerleşmişlerdir” şeklinde konuştu.

 

BU MERKEZ İNEGÖL İNSANINA YÖN VERECEK

Konuşmasının sonunda İNESMEK’in insanların hayatına değer kattığına değinen Taban, “İnsanların sosyalleşmesine sebep oluyor. Bunların meslek edinmesi veya mesleklerini geliştirmelerine katkı sağlıyor. İNESMEK’in dokunduğu hayatlar deyim yerindeyse değişiyor, güzelleşiyor. Ben Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinin İnegöl için çok dolu dolu, İnegöl insanına yön veren bir mekan olacağına inanıyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş