iNTARF KAPILARINI AÇIYOR

İnegöl Belediyesi öncülüğünde şehrin tarım paydaşlarının işbirliği ile bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF), 2 Eylül 2018 Pazar günü kapılarını ziyaretçilerine açacak. Yurt dışından ihracatçı firmaların da katılacağı fuarda 106 katılımcı firma yer alırken, ayrıca 22 kırsal mahalle muhtarlığı ile 2 kalkınma kooperatifi olmak üzere toplamda 24 stantla İnegöl’ün kırsal bölgeleri de temsil edilecek.

Yayınlama: 30.08.2018
903
A+
A-

İnegöl, 02-05 Eylül tarihleri arasında ilçe tarımına büyük katkı sağlayacak bir fuara ev sahipliği yapacak. İnegöl Belediyesi öncülüğünde MODEF Fuarcılık organizasyonu ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası, Muhtarlıklar ile tarımsal sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla 7’ncisi düzenlenecek olan İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) öncesi, Belediye Başkanı Alper Taban dün Belediye Encümen Salonunda basın toplantısı düzenledi. Fuara katkı veren kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında, farkındalık ortaya koyan bir fuar yapılması adına çalışıldığı ifade edildi.

 

MEYVECİLİK VE FİDANCILIK ÖN PLANDA OLACAK








Fuara davet amaçlı düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, kentimize artı bir değer katan İnegöl Tarım Fuarı’nın (İNTARF) 02 Eylül Pazar günü saat 14.00’da Mer-Pa Kapalı Pazaryerinde yapılacak törenle kapılarını ziyaretçilerine açacağını duyurdu. Bu sene 7’ncisi düzenlenecek fuarda meyvecilik ve fidancılığın ön plana çıkarıldığına vurgu yapan Taban; “İnegöl Tarım Fuarımızı belediyemiz öncülüğünde; Modef Fuarcılığın organizasyon boyutundaki katkılarıyla, İnegöl Ticaret Ve Sanayi Odası, İnegöl İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası,  muhtarlarımızın destekleri ve tarımsal sivil toplum kuruluşlarının önemli katkıları ile MER-PA da gerçekleştireceğiz. Fuarımız bu yıl da yine T.O.B.B.’nin Uluslararası fuar takviminde yer alıyor” dedi.

 

ARTIK DAHA İYİ YERLERE GELME ZAMANI

İnegöl’ün verimli tarım alanlarıyla tarım kenti hüviyetine sahip bir şehir olduğunu da kaydeden Alper Taban, şöyle devam etti: “Ticaretten tarıma, turizmden tarihe, kültürden sanata tüm değerleriyle örnek bir kent olgusunu içinde barındıran İnegöl’ümüz; Köftesiyle, Mobilyasıyla, Oylatıyla, Mehteriyle ve doğal güzellikleriyle örnek bir şehir görüntüsü çizerken, verimli tarım alanlarıyla da bir tarım kenti hüviyetine sahip. İnegöl, mobilyada olduğu gibi tarımsal üretimde de ülke ekonomisine katkı sağlamakta. İlçemiz ticari hareketlilikte illerle yarışır seviyede. Mobilya’da dünya pazarındaki payımız her geçen gün artıyor. Müteşebbis Mobilyacılarımız ayak basmadık yer bırakmıyor adeta. İşte Mobilyada yakaladığımız bu trendi tarımda da yakalamak istiyoruz. Bunu yapacak potansiyele sahibiz. Türkiye çapında önemli üretici firmalara sahibiz. Artık hem ulusal hem de uluslararası boyutta daha iyi yerlere gelme zamanı. İnegöl, bunu başarabilecek birikime, güce, yeteneğe, akla ve alt yapıya sahip. Özellikle son yıllarda yaptığımız kırsal kalkınma ataklarıyla daha güçlü bir tarım sektörü oluşturmayı ve üreticilerimizin hak ettiği karşılığı almalarını hedefliyoruz.”

 

TARIM FUARINI ÖNEMSİYORUZ

“İnegöl’ün tarımdaki iddiasını ispatlamak hedefiyle ilki 2007 yılında gerçekleştirilen Ayçiçeği Şölenleri, yıllar içinde gelişerek bugün Türkiye çapında misafirlerin ağırlandığı ve hatta ünü ülkemiz sınırlarını aşan önemli bir fuar organizasyonuna dönüştü. Bu oluşuma katkı koyan herkese huzurlarınızda şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile İnegöl’ün tarım geldiği noktayı tüm sektör temsilcilerine göstermek ve üreticilerimize yeni ufuklar açmak adına bir Tarım Fuarını daha yapmanın sevincini yaşıyoruz. 02-05 Eylül tarihleri arasında bu yıl 7.cisini gerçekleştireceğimiz ‘İNTARF Tarım Fuarı’ ile şehrimizin tarımsal üretimini tanıtmayı, bölgesel üretimi teşvik etmeyi, kent ekonomisine katkı sağlamayı ve kırsal kalkınmayı hedeflemekteyiz. Bu nedenle tarım fuarımızı çok önemsiyoruz. Narenciye hariç her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği bereketli topraklara sahibiz. Bunu tanıtmak ve hacmi genişletmek adına İNTARF Tarım Fuarımızı hep birlikte, İnegöl’ün tüm dinamikleriyle gerçekleştiriyoruz.”

 

YURTDIŞINDAN İHRACATÇI FİRMALAR GELECEK

“İNTARF’ta yurt dışından misafirlerimiz de olacak. Libya, Ürdün ve Dubai’den ihracatçı firmalarımız gelecek. Biz sadece Türkiye pazarıyla yetinmeyip daha farklı pazarlara elmamızı, armudumuzu, çileğimizi, şeftalimizi anlatmanın derdindeyiz.”

 

106 KATILIMCI İŞTİRAK EDECEK, 24 KIRSAL MAHALLE YER ALACAK

“Fuarımıza bu yıl 106 katılımcı iştirak edecek. Ancak bu sayı fuarın açılış gününe kadar artış gösterebilir. Türkiye’nin en iyi fidan üreticileri, meyve üreticileri, kalkınma kooperatifleri, traktör markaları, tohum ve gübre işi ile uğraşan üreticiler, tarımsal mekanizasyon firmalarının yanı sıra Bursa Tarım A.Ş., TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu), Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Veteriner Fakültesi de fuarımıza katılım göstererek stant açacaklar. Ayrıca 22 Kırsal Mahalle Muhtarlığımız ile 2 Kalkınma Kooperatifimiz Oylat ve Kulaca kooperatiflerimiz olmak üzere toplamda 24 stantla kırsalımızı temsil edecek üreticilerimiz de fuarımızda yer alacak.”

 

FUARA GELİŞ GİDİŞLER SAĞLANACAK

“Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine bu yılda Modef Fuarcılık aracılığıyla, ilçemiz dışından misafirlerimizin fuarımıza ulaşımını kolaylaştırmak adına her türlü geliş-gidiş çalışması sağlanacak. Özellikle Bursa merkez ve ilçeleri başta olmak üzere Marmara Bölgesindeki 227 Ziraat Odası ile çeşitli Sulama Birlikleriyle görüşmeler sağlanarak, üreticilerimizin fuarımıza geliş ve gidişleri sağlanacak. Ayrıca çevre illerden Ziraat Fakültesi öğrencilerimizde fuarı gezme imkanına kavuşacak. Reklam, afiş ve bayrak uygulamaları ile Marmara Bölgesi, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve Batı Anadolu reklamlarla donatıldı. Ayrıca fuarımıza katkı ve destek sağlayan paydaşlarımızın yoğun çalışması ile fuarımıza iştirakin üst seviyede olması için gerekli kurum ve kuruluşlara davet ve bilgilendirmeler yapıldı.”

 

ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

“Üreticilerimizi teşvik etmek ve desteklemek adına her yıl düzenlediğimiz ‘En Güzel Ürün Yarışması’nı bu senede düzenleyeceğiz. Elma, Armut, Şeftali, Ay Çekirdeği, Çilek, Domates ve Damızlık Hayvan olmak üzere 7 kategoride dereceye giren kırsal mahalle üreticilerimize ödüllerimiz olacak.”

 

PANEL VE ÇALIŞTAYLAR YAPILACAK

“Tarım Fuarımız kapsamında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Vural’ın katılım göstereceği ‘Tarımda Pazarlama ve Kooperatifçilik’ konulu panelimiz olacak. Ayrıca sektördeki önemli isimlerin konuşmacı olarak katılacağı ‘Coğrafi İşaretlerde Türkiye ve İnegöl’ konulu Çalıştay düzenleyeceğiz.”

 

“FARKINDALIK ORTAYA KOYAN BİR FUAR YAPMA DERDİNDEYİZ”

“İNTARF, İnegöl tarımının tanıtılması için çok önemli. Her yıl çıtayı bir tık daha yukarı çıkarabilmenin hesabını yapıyoruz. Aynı şeyleri yapmaktan ziyade, ezber bozan, farkındalık ortaya koyan bir organizasyon düzenlemenin uğraşısını vermekteyiz. İnegöl’de böylesi bir fuarın düzenlenmesi tıpkı mobilyada olduğu gibi İnegöl tarımına da büyük bir ivme kazandıracağına yürekten inanıyoruz. Son olarak 02-05 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz İnegöl Tarım Fuarının tüm sektör temsilcilerine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, fuarımızın şimdiden kentimize ve tüm üreticilerimize hayırlar getirmesi dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.