iSAöREN DOĞALGAZA KAVUŞTU

İNGAZ Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla İnegöl’ün bazı kırsal mahalleleri doğalgaza kavuşmuştu. Doğalgaza kavuşan son kırsal mahalle ise İsaören oldu. Geçtiğimiz gün düzenlenen program ile İsaören Mahallesi’nde doğalgaz ateşlenirken, mahalle sakinleri doğalgazın mahallelerine gelmesinden son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

Yayınlama: 11.02.2019
866
A+
A-

İsaören Mahallesi’nde düzenlenen programa AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, İNGAZ Müdürü Yavuz Seneman, çeşitli kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk olarak açıklamalarda bulunan İNGAZ Müdürü Yavuz Seneman, “2004 Yılında başladığımız doğalgaz dağıtım serüvenimiz, hayallerimizin ötesine ulaşmış durumda. İnegöl merkezinde planlanan şebekemiz, sırasıyla Alanyurt, Yenişehir, Akhisar, Yeniceköy ve Cerrah’a ulaşmış, şimdi de köylerimizin kullanımına sunulmuştur. Bugüne dek İnegöl ve Yenişehir’de 900 bin metre doğalgaz hattı, 20 bin adet bina bağlantısı ziyan edilmiştir. 2018 yılında toplamda 84 milyon m3 gaz tüketilmiş ve 87 bin abone sayısına ulaşılmıştır. Ocak Ayı’nda da yine 18 milyon m3 gibi yüksek bir tüketim gerçekleşmiştir. İNGAZ her sene olduğu gibi 2018 yılında da yaklaşık 13 milyon yatırım gerçekleştirdi. Bu maliyetin çok büyük bir kısmı İnegöl’ün gaz arzının kesintiye uğramaması için planlanan 2. şehrin giriş istasyonu imalatı için ayrıldı. kalan bütçemiz ile de İsaören, Şipali, Karalar ve Hocaköy mahallelerinin altyapısına başlandı. İsaören Mahallesinin gaz arzı birazdan yakacağımız meşale ile sağlanmış olacak. Kısa bir süre içerisinde de Karalar, Şipali ve Hocaköy mahallelerimizi de gazlamış olacağız. Görüldüğü üzere İnegöl ve Yenişehir sınırları içerisinde hiç bir ayrım yapmadan, teknik ve ekonomik olarak planlı ve makul yatırımlar yaparak, yaşam alanlarımızın daha ferah olması için çalışıyoruz. 2019 Yılında yaklaşık 10 milyonluk bir yatırım planlıyoruz. Netleştirmeye çalışıyoruz, bu işler biraz uzun sürüyor. Kısa süre içerisinde Alper Başkanımız ile bunu hemşerilerimize müjde ile açıklayacağımızı düşünüyorum” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Merkez mahallelerde doğalgazı birleştirdik. Ancak tabi kullanım noktasında bildiğim kadarı ile %65’lerde. Yaygınlaştırma olarak tamamına yaygınlaştırdık. Bunu kırsala da yaymamız gerektiğini düşündük ve İNGAZ’ın kıymetli temsilcileri ile bu planlamaları yaptık. Sadece bu mu? Bununla da yetinmeyeceğiz. İnşallah Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde, yapmak istediğimiz öncelikle şehirlerin altyapıları önemlidir, altyapı ile ilgili eksikliklerimizi bir an önce giderip, üzerine de güzel üst yapılar, yeşil alanlar, parklar gibi pek çok güzellikleri hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda gerçekten çok ciddi heyecanımız var. Bunları yapmadan önce vatandaşı iyi anlamak lazım. İyi dinlemek lazım. Konuşurken, gözünün içine bakmak lazım. Tokalaşırken aynı duygu ile karşılık vermek gerektiğini düşünüyorum ve aslında 15 aydır bunu layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.








Konuşmaların ardından meşaleler ile doğalgaz hunisine ateş verildi. Ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.