iTSO BAŞKANI YAVUZ UĞURDAĞ’DAN ‘ERMENi’ TEPKiSi

Türkiye’nin Suriye’deki operasyonunun başlamasının ardından harekete geçen ABD Temsilciler Meclisi, Ermenilere 1915 olayları sırasında soykırım yapıldığı iddiasını onaylayan karar tasarısını kabul etti. Kararın ardından açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Tasarıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

Yayınlama: 30.10.2019
541
A+
A-

ABD Temsilciler Meclisi, Ermenilere 1915 olayları sırasında soykırım yapıldığı iddiasını onaylayan karar tasarısını kabul etti.

 

Tasarı 405 evete karşı 11 hayır ve 3 çekimser oy ile kabul edildi. Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada konuşan üyeler tasarının kabul edilmesi hakkındaki konuşmalarında Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarına ve Kıbrıs Barış Harekâtı’na vurgu yapmaları dikkat çekti.






 

“OKULLARDA OKUTULSUN”

Yasal bağlayıcılığı olmayan tasarı, 1915 olaylarının “soykırım” olarak resmen tanınmasını ve anılmasını öngörüyor.

 

Tasarı ayrıca olayların “soykırım” olarak okullarda okutulmasının da teşvik edilmesi ile inkar edilmesinin önüne geçilmesini öngörüyor.

 

UĞURDAĞ’DAN KINAMA

Bu kararın ardından sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “ABD Temsilciler Meclisi’nin kararı Ermeni soykırım iftirasını gerçeğe dönüştürmez. Siyasi hesap ve popülist kararlarla tarih değiştirilemez. Tarihi gerçekleri çarpıtan bu kararı ve haklı/meşru Barış Pınarı Harekâtımıza karşı ülkemize yaptırım öngören tasarıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş