İTSO HEYETİ’NDEN TOMRUK FİYATLARINDA İNDİRİM TALEBİ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Orman Ürünleri Meslek Grubu üyeleri, (5. Meslek Komitesi) Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’i ziyaret ederek, sektörün sorunlarını anlattılar. Ziyarette İnegöl’de ki mobilya ve orman ürünleri sektörünün kurumdan beklentileri ve yaşadıkları sorunlar konuşuldu.

Yayınlama: 12.10.2017
896
A+
A-

İTSO Meclis Üyesi Levent Ordu, sektör temsilcileri Ömer Fergane, Fatih Bayrak ve AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel’den oluşan heyet, önceki gün Ankara’ya giderek Ağustos ayı sonunda Orman Genel Müdürlüğü’ne atanan Bekir Karacabey’e hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Ziyarette konuşan İTSO Meclis Üyesi Levent Ordu, Genel Müdür Karacabey’in geçmişte İnegöl Orman İşletme Müdürü olarak görev yaptığını belirterek, “Sayın Genel Müdürümüz İnegöl’de mobilya ve orman ürünleri sektörünün ne kadar önemli olduğunu ve yaşadığımız sorunları yakından biliyor. Bu açıdan baktığımızda, Sayın Bekir Karacabey’in Orman Genel Müdürü olarak atanmış olmasını sektörümüz açısından büyük bir kazanç olarak görüyoruz” dedi.

 

HAM MADDE FİYATLARI ÇOK ARTTILevent Ordu, Orman Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihaleler ile satışa sunulan tomruk ve dikili ağaç fiyatlarında son 1 yılda aşırı artış meydana geldiğini de belirterek, şöyle konuştu: “Diğer yandan da en çok ithalat yaptığımız Ukrayna bir süredir başka ülkelere tomruk ihracatını durdurdu. Ukrayna’da, sadece işlenmiş ürünlerin ihracatına izin veriliyor. Buna ek olarak, döviz fiyatlarının da artması üzerine ithalat kanalımızda tıkandı. Bugün için tomruğun metreküpü 450 TL’yi aştı. Oysa geçen yıl fiyatlar 250 TL civarındaydı. Hammadde fiyatlarındaki aşırı artışın önlenmesi için Orman Genel Müdürlüğü’nün satış politikasını değiştirmesini bekliyoruz. Özellikle dikili satışların disiplin altına alınmasını istiyoruz. Personel yetersizliğinden kaynaklanan sorunların çözümü için personel atanmasını talep ediyoruz. En önemli ham maddemizin fiyatının yüzde 100’e yakın artması, özellikle ihracatımıza olumsuz yansıyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün iç piyasaya mal arzını arttırmasını ve ihalelerdeki muhammen bedelleri aşağıya çekmesini bekliyoruz.”






 

SORUNLARA ÇÖZÜM BULACAĞIZ

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’de yapılan ziyaretten dolayı memnun olduğunu söyledi. İnegöl’de sektörün gücünü ve yaşadıkları sorunları iyi bildiğini vurgulayan Karacabey, “Taleplerinizi değerlendireceğiz. Piyasaya mal arazını arttırmak, böylece arz talep dengesini kurmak için elimizden geleni yapacağız. Elbette diğer yandan da, ülkemizdeki ormanlık alanların arttırılması çalışmalarımız var. Tüm birimlerimiz ile görüşüyoruz. Sektör temsilcilerimizin taleplerini de bu toplantılarda değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş