İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER İNEGÖL’DEN HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Bursa’nın İnegöl İlçesine geldi. Burada açıklamalarda bulunan Akşener, “Ayçekirdeği ne oldu? Çin’den ithalat. Sizinkiler gitti. Türkiye ihraç ediyordu, ne oldu? Elde kaldı. 25 ilde 142 bin dönüm arazide patates ekmek yasaklandı. Bunun anlamı şudur; Tarım Bakanı danışmanı oldu, Kanadalı dünya devi bir şirkete, Türkiye’nin paralarını, sizin cebinizden çıkan vergileri peşkeş çekmektir. Birilerini zengin etmektir” dedi

Yayınlama: 18.03.2019
1.120
A+
A-

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İnegöl’de açıklamalarda bulunarak Hükümete yüklendi.

 

Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbet ve İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir’i yanına alarak açıklamalarda bulunan Akşener, “Sorunlarınız çok. Bu sorunlar için hem Mustafa Bozbey başkanımız hem Hakan Özdemir kardeşimizin çözümleri var. Hava kirliliğini söylediler yolda. Bursa’da en fazla kanser hastalığının bulunduğu yerin İnegöl olduğunu söyledi arkadaşlarımız. Bununla ilgili tedbir alacaksınız. Su paralarını indirecek” dedi.








 

Millet ittifakı belediye başkan adaylarının yürekli insanlar olduğunu belirten Akşener, “Bu zamanda sanayici olan birisi kalkıp da ‘Zillet zillet’ diye suçlanan, neredeyse sabahtan akşama kadar tehdit edilen, bir siyasi partiden aday olabilmesi, gerçekten yürek yemiş olması gerekiyor. Hakan kardeşimize teşekkür ediyorum. İşini gücünü bıraktı, İnegöl’e hizmet etmek için yola çıktı. Burası gerçekten önemli. Şimdi İnegöl ne olarak biliniyor; AK Parti’nin kalesi biliniyor. Hep birlikte ben Kafkasya göçmeni bir ailenin geliniyim. Kayın validem herhalde yarınızın kızıdır. 39 Senedir de aynı evde oturuyoruz. Dolayısıyla ne hissettiğinizi biliyorum. Evet AK Parti’nin kalesi olarak biliniyor. Sonuç olarak öyle bir hale geldi ki; ceketimi assam seçilir. Sayın Erdoğan, muhtar bile olamaz denilen zamanda, Başbakan oldu. Seçtik mi, seçtik. Bu yetmedi Cumhurbaşkanı oldu mu, oldu. O da yetmedi, Başkan olacağım dedi. Başkan ettik mi, ettik. Peki bütün bunların neticesinde İnegöl’e ne geldi kardeşlerim? EYT’lilerin problemleri çözüldü mü? Hayır. Hava kirliliğiniz ortadan kalktı mı? Hayır. Altyapı çalışmalarını bitti m? Hayır. Peki fabrikaların atıkları ile ilgili önlem alındı mı? Hayır. Kanser hastası olan sizsiniz, ense yapan başkaları” dedi.

 

“Ben sizin karşınıza elbette arkadaşlarıma oy istemek için geldim” ifadeleri ile sözlerini sürdüren Akşener, “Size körü körüne propaganda yapacak değilim. 17 Bin Suriyelinin yaşadığı ve gençlerin işsiz kaldığı bir İnegöl’den bahsediyoruz. Diğer taraftan söyledik alt yapısı eksik, hava kirliliği kötü, sosyal yaşamı eksik bir İnegöl’den bahsediyoruz. Suyu içilemeyen bir İnegöl’den bahsediyoruz. Şimdi böyle bir noktada, 2 arkadaşım çıkmış ve biz İnegöl’ü Bursa’nın bir numarası yapacağız diyor. Şimdi bir karar vereceksiniz. O kulak çekilirse İnegöl kazanacak. Kim kazanacak buradaki sanayici kazanacak” şeklinde konuştu.

 

Hükümeti eleştiren Akşener, “3600 diye gezdi, gezdi. Onu da ilk önce ben polislerimiz için söylemiştim. Unuttu mu? unuttu. Halbuki 24 Haziran’da kulağı çekilmiş olsaydı unutur muydu? Unutamazdı. Şimdi 4.5 yıl seçim yok bir daha. 31 Mart’ta bu kulağı çektiğiniz takdirde, o 4.5 yıl EYT’lisini, 3600’ünü, çiftçisini… Ayçekirdeği ne oldu? Çin’den ithalat. Sizinkiler gitti. Türkiye ihraç ediyordu, ne oldu? Elde kaldı. 25 ilde 142 bin dönüm arazide patates ekmek yasaklandı. Bunun anlamı şudur; Tarım Bakanının danışmanı oldu, Kanadalı dünya devi bir şirkete, Türkiye’nin paralarını, sizin cebinizden çıkan vergileri peşkeş çektir. Birilerini zengin etmektir. Buna dur demelisiniz. Buna hayır demelisiniz. Biz buradayız demelisiniz” ifadelerini kullanarak programı sonlandırdı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.