iZED 3 Aralık program düzenleyecek

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) Başkanı Halil Peynirci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir program düzenleyeceklerini belirterek, İnegöllülerin 365 günlerinden 1 saatini engelliler için ayırmaları gerektiğini belirtti.

Yayınlama: 01.12.2017
670
A+
A-

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) Başkanı Halil Peynirci, “15 seneden beri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle programlar yapıyoruz. Bu sene de inşallah engelli ailelerimiz, protokolümüz, mehterimizle saat 14.00’da İnegöl Belediyesi önünde toplanıp mehter eşliğinde heykele kadar yürüyüş yapacağız. İnegöl halkının 365 günde 1 saatini engelli çocuklarımız için ayırmasını istiyorum. Heykelde mehter gösterisinden sonra çocuklarımızın mutluluklarını gelip görsünler. Herkes bir engelli adayıdır. Tüm ilçe halkını yürüyüşümüze davet ediyorum” dedi.

 

HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASINI İSTİYORUM






 “19 Aralık 2017 Salı akşamı 19.00’da Mehter Düğün Salonu’nda engelli çocuklarımız için güzel bir eğlencemiz olacak” diyerek konuşmasını sürdüren Peynirci, “Bugüne kadar İnegöl’de bağış makbuzu alıp derneğimize bağış yapılmasını isteyen bir insan değilim. İnegöl’de gazete, dergi satanlara çok karşı çıkıyorum. Biz İnegöl’de yaşıyoruz, İnegöllüler olarak kendi engelli çocuklarımıza sahip çıkılmasını istiyorum. Mehterdeki programda 10 lira karşılığı biletimizi satıp bunun karşılığında derneğimizin genel giderleri ve tekerlekli sandalye temin edeceğiz. İZED’i kimseye muhtaç etmemek için herkesin elini taşın altına koymasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL’DE 1 TANE DİLENEN ENGELLİMİZ YOK

 “29 Aralık 2017 sabahı 5. Mevsim’de yine derneğimize gelir sağlayacak 2 tane çocuk oyunumuz var” diyen Peynirci, “Akşamında da büyüklerimiz için Sarıkamış oyunumuz var. Tuzla Tiyatrosu’nu İnegöl’e getiriyoruz. Çok güzel bir gösteri olacak, herkes mutlu olacak. Kazım Karabekir komutanımız kızları da geceye katılıp İnegöllülerle ve engelli çocuklarımızla birlikte olacaklar. Bu tiyatromuz gündüz çocuklarımıza ücretsiz olacak, akşam programımız da 20 lira olup buradan derneğimize gelir sağlayacağız. Bugüne kadar İnegöl’de 3 bin 500’ün üzerinde tekerlekli sandalye dağıttık. Her yerdeki insanlara tekerlekli sandalye vererek onları mutlu etmeye çalıştık. Her bilet alışınızda bir tekerlekli sandalyeye katkı sağlayacaksınız. Türkiye’de ilk 3 dernek arasında İZED var. Bugüne kadar herhangi bir dedikoduya sebebiyet verecek bir şey yapmadık. Allah rızası için bu işleri yapıyoruz, herkesi mutlu etmeye çalışıyoruz, çocuklarımızı duygu sömürüsü olarak kullanmıyoruz. İhtiyaç sahibi herkese fazlasıyla destek oluyoruz. İnegöl’de 1 tane dilenen engellimiz yok” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş