John Bolton hakkında suç duyurusu

ABD’nin Washington şehrinde kurulan Turkish Democracy Project (Türk Demokrasi Projesi) isimli derneğin kurucularından olan ABD Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın Türkiye hakkındaki söylemleri nedeni ile İnegöl Abdülhamid Han Derneği tarafından hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Yayınlama: 29.06.2021
1.325
A+
A-

 

ABD’nin başkenti Washington’da kurulan Turkish Democracy Project (Türk Demokrasi Projesi) derneğinin kurucularından ABD Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ‘Türkiye’de alarma geçmenin vakti geldi’ ifadeleri nedeni ile İnegöl Abdülhamid Han Derneği yetkilileri tarafından hakkında suç duyurusunda bulundu.

 






İnegöl Adliye Sarayı önünde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Abdülhamid Han Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bildiğiniz üzere Washington’da, ‘Türk Demokrasi Projesi’ isimli bir sivil toplum kuruluşu kuruldu. Burada bir proje geliştirdiler ve projede de sözde Türkiye’yi daha demokratik politikalar benimsemeye tevşik etmek ve bu sayede Türkiye’nin daha güvenilir bölgesel uluslararası ortak olabilmesini sağlamak amacıyla projeler geliştireceklerini kendileri ifade ettiler ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile alakalı bir yaptırım kararı aldıklarını düşünüyorlar. Tabi ki 2 bin 200 yıllık devlet geleneği olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bunların muhatabı değil. Bunların muhatabı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları olmalı. Biz de bir sivil toplum kuruluşuyuz”

 

Bolton’ın söylemleri ile darbe teşebbüsünde bulunduğunu ifade eden Yazıcı, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“ABD Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve birçok FETö örgütüne mensup insan var. Bu kuruluşun içinde yer alan bireylerle alakalı suç duyurusunda bulunduk. Şuna binaen suç duyurusunda bulunduk; sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alarak, ‘Türkiye’de alarma geçmenin vakti geldi. Bir zamanlar güvenilir NATO müttefiki, şimdi demokrasiye sırtını dönüyor ve Rusya’yı kucaklıyor. Projeye katılmaktan memnunum’ diyen John Bolton hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldik. Bu açık açık Türkiye’de darbe teşebbüsüdür, darbe bildirisidir. Biz bunu buradan kınıyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş