Kaçak turizmcilere dikkat!

Notus Turizm Yetkililerinden Emre Barışman, son yıllarda ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de artan kaçak turizmcilere vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Barışman, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyardı.

Yayınlama: 14.03.2018
639
A+
A-

NE HUKUKA NE DE ETİK KURALLARA UYMUYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Notus Turizm Yetkililerinden Emre Barışman, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de merdiven altı kaçak turizmcilerin arttığını görüyoruz. Bu insanların herhangi bir vergi dairesine kaydı veya TÜRSAB İşletme belgesi yok. Tamamen turizm firmalarının programlarını kullanarak bu işi yapıyorlar. Kişi başına belirli bir ücret de koyup, ciddi miktarda gelir elde ediyorlar. Bizlerde bu sektörün içindeyiz ve bu yapılanın ne hukuka ne de etik kurallara uymadığını görüyoruz” dedi.

 






KILIF BULABİLİYORLAR

Kaçak turizmcilere yönelik Türsab Denetmenleri ve Emniyet Ekipleri tarafından yurdun çeşitli yerlerinde ve özellikle Turistik Çekim Merkezlerinde operasyonlar düzenlendiğini ifade eden Barışman, konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü; “Bu konuda bir boşluk vardı. Türsab ve Emniyet Ekiplerimiz artık yurt genelinde bu olayları sıkı şekilde incelemeye başladı. Hatta yol ortasında durdurulup gerekli belgeler soruluyor. Ama buna bile kılıf uyduranların olduğunu iyi biliyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımız daha dikkatli olmaları gerekiyor”

 

Barışman şu ifadeleri kullanarak konuşmasını sonlandırdı: “İlçe halkımızdan ricamız, resmi olarak turizm acenteliği yapan firmalar dışındaki insanlarla program veya bir tur yapmamaları. Vatandaşımız da bu gibi merdiven altı insanlara ilgi göstermezse eminim ki bu insanlar kaybolup gidecektir”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş