KADIN MUHTARLARDAN BAŞKAN AKTAŞ’A ZİYARET

Yenişehir Ulucami Muhtarı Yurdanur Ülker ve Gemlik Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 28.10.2017
855
A+
A-

28 bayan muhtarın görev yaptığı Bursa’da 5 dönemdir görevlerinin başında bulunan Yenişehir Ulucami Muhtarı Yurdanur Ülker ve Gemlik Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir, Türk kadınlarına rol model olarak görev yapmaya devam ediyorlar.

 

İnegöl Belediyesi’nin Bacıbey Kent Kültürü Derneği işbirliğinde geçtiğimiz şubat ayında düzenlediği programda Hayme Ana Bacıbey Ödülüne layık görülerek, şed kuşanan Yenişehir Ulucami Muhtarı Yurdanur Ülker ve Gemlik Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a kendilerini böylesi bir ödül ile onare etmeleri escort bayan bodrum dolayısıyla teşekkür ziyaretinde bulundular.








 

“BAYAN MUHTARLARIMIZ ÖRNEK BİR ROL MODEL”

Samimi bir havada geçen ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Öncelikle bayan muhtarlarımıza bizleri ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum. Gerçekten özverili ve meşakkatli bir görev icra ediyorlar. Toplam 28 bayan muhtarın görev yaptığı Bursa’mızda 5 dönemdir bu görevi ifa etmek kolay bir şey değil. Bizler için bayan muhtarlarımız örnek bir rol model. Şunu da söylemek isterim ki bayanlarımızın siyasette daha çok yer alması, ülkenin geleceğinde daha çok yer almaları bizim için bir elzem. Buna bir nebzede olsa katkı koymaya çalışan tüm bayanlarımıza şükranlarımı sunmak isterim. Halkımıza hizmet noktasında muhtarlık müessesesi gerçekten vatandaşın en sıcak ve samimi gördüğü müesseselerden biri. İşte bu noktada Yenişehir Ulucami Muhtarı Yurdanur Ülker ve Gemlik Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir bizler için en güzel örnek” şeklinde konuştu.

 

“NE MUTLU BİZLERE Kİ BÖYLE KUDRETLİ VE CEFAKÂR KADINLARA SAHİBİZ”

Hayme Ana Bacıbey Ödülüne layık görülerek, şed kuşanan bayan muhtarlarımızı bugün misafir etmekten dolayı büyük onur duyduklarını belirten Aktaş, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz şubat ayında Türkiye’de kadınların Milletvekili olarak ilk kez meclise girdiği 8 Şubat 1935 yılında, meclise giren ilk 17 kadın Milletvekili arasında yer alan ve aynı zamanda Türkiye’nin ilk çiftçi kadın Milletvekili unvanına sahip İnegöllü Şekibe İnsel anısına gerçekleştirdiğimiz törende, Türkiye siyasetine damga vurmuş isimleri bir araya getirmiştik. Bizler, günümüzün Bacıbeylerine ödüllerini takdim etmek ve şed kuşanma törenlerini gerçekleştirmek için böylesi güzel ve anlamlı bir organizasyona imza attığımız için büyük bir onur yaşadık. Ne mutlu bizlere ki böyle kudretli ve cefakâr kadınlara sahibiz.”

 

“MUHTARLIK SADECE ERKEKLERİN YAPACAĞI BİR İŞ OLARAK GÖRÜLMEMELİ”

Muhtarlığın sadece erkeklerin yapacağı bir iş olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yapan Aktaş, “İşte buna en güzel örnek 5 dönemdir görevlerinin başında olan Yenişehir Ulucami Muhtarı Yurdanur Ülker ve Gemlik Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir muhtarlarımız. Sağ olsunlar bugün bizleri ziyaret ederek, şahsımı ve kurumumu onare ettiler. Kendilerini İnegöl’ümüzde misafir etmek bizler için kıvanç vesilesi. Son olarak bayan muhtarlarımıza görevlerinde sonsuz başarılar diler, sevdikleriyle sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam geçirmeleri temennisiyle, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlarım” dedi.

 

Yenişehir Ulucami Muhtarı Yurdanur Ülker ve Gemlik Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir de, kendilerini yoğun mesai temposu içerisinde kabul ederek zaman ayıran Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’a teşekkürlerini sunarlarken, kendilerini böylesi onur verici bir ödüle layık gördükleri için Başkan Aktaş’a şükranlarını belirtmeyi de unutmadılar.

 

Konuşmaların ardından bayan muhtarlar Başkan Aktaş’a teşekkür plaketi sunarken, Başkan Aktaş’ta görevlerinde rol model olan bayan muhtarlara ziyaretin anısına rölyef tablo takdim etti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.