Kandil geleneği Fatih ve Üçevler Camilerinde sürdü

İnegöl Belediyesi’nin her kandilde geleneksel olarak gerçekleştirdiği ve artık kandil gecelerinde İnegöl’ün vazgeçilmezleri arasında yer alan helva ikramı, Berat Kandilinde Fatih ve Üçevler Camilerinde gerçekleştirildi. Binlerce kişiye helva ikram edildi.

Yayınlama: 02.05.2018
619
A+
A-

Kandil gecelerinde İnegöl’ün vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen İnegöl Belediyesi’nin helva ikramları, önceki gün akşam idrak ettiğimiz Berat kandilinde de sürdü. 2 farklı camide gerçekleştirilen helva ikramlarında 2000 kişilik helva dağıtıldı.

 

Fatih Camiinde gerçekleştirilen helva ikramına Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Partili yöneticiler katılırken, Alanyurt Ertuğrulgazi Mahallesi Üçevler Camisinde gerçekleştirilen helva ikramına ise Belediye Başkanvekili Turgay Yel ile Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit katıldı. İkramlar sırasında Alper Taban, Turgay Yel ve Eşref Yiğit, kazanın başına geçerek vatandaşlara helva ikram etti.






 

HUZUR İÇERİSİNDE BU GÜNLERİ YAŞIYOR OLMAK BİZLERİ MUTLU EDİYOR

Yatsı namazı sonrası yapılan ikramların ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün hemşerilerimizle beraber Fatih Camimizde bir araya geldik. Berat Kandilini hep birlikte en güzel şekilde idrak ediyoruz. 3 aylara girdik, ardından Regaip Kandilimizi kutladık, Berat gecemiz geldi, sonrası Ramazan ve sonrasında inşallah hep birlikte Bayrama erişiriz. Huzur içerisinde, güzellik içerisinde bu günleri yaşıyor olmak bizleri de çok mutlu ediyor” dedi.

 

DOĞUBAYAZIT’TA DA İNSANLAR HUZUR İÇİNDE

Başkan Taban, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Doğubayazıt ziyaretine ilişkin de konuştuğu açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz hafta Ağrı Doğubayazıt’taydık. Orada bir koordinatörlük görevi yapıyoruz. Orada çok kıymetli Doğubayazıtlı hemşerilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduk. Orada da gördüm ki insanlarımız huzur içerisinde ve birlik beraberlik içerisinde. Aynı burada olduğu gibi.”

 

“İnşallah bu gecenin vesilesiyle tüm İslam aleminde kanın akmadığı, savaşların yaşanmadığı, birlik ve beraberliğin sağlandığı bir hale dönüşmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Hemşerilerimize de teşekkür ediyorum. Bizleri bu gece yalnız bırakmadılar. Hem burada hem Ertuğrulgazi Mahallemizde Üçevler camiinde helva ikramlarımız yapılıyor.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş