KARPUZ HASADI BAŞLADI ŞEHRE iNMEDEN TüKENiYOR

Çavuşköy Mahallesinde karpuz hasadı geçtiğimiz günlerde başladı. Mahallelinin yüzde 90’ının üretimini yaptığı karpuz, mahalleden çıkmadan yok satıyor.

Yayınlama: 25.07.2018
913
A+
A-

200 Dönüm alanda susuz yöntemle yetiştirilen karpuzlardan bu sene ciddi gelir bekleniyor. Tadı ve sulu olmasıyla İnegöllülerin damağına hitap eden karpuz, İnegöl şehir merkezine inemeden tükeniyor.

 

Karpuz tarlasında açıklama yapan Çavuşköy Mahallesi Muhtarı Hasan Akalın, “Bu seneki karpuz hasadımız başladı.  Bu yıl 200 dönümlük alanda ekim gerçekleştirdik. Bu sene yağmurlardan dolayı tam verim alamadık” şeklinde konuştu.






 

İnegöl’de taleplere yetişemediklerinin belirten Akalın, “Çok aşırı talep var. Karpuzumuz tatlı ve suludur. İhracat düşünüyoruz. Alıcılar bizi arıyorlar ama bize yakın olan Akhisar Mahallesi’nden merkeze inemiyoruz. Römorkları doldurup mahalleye indiğimizde karpuzlar kısa sürede tükeniyor. Yetiştiremiyoruz, yok satıyoruz” dedi.

 

“Adana karpuzu önce hasat edildiği için bizde tükettik” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Akalın, “Bizim karpuzumuz Adana karpuzundan kat kat üstün. En azından biz organik ürün yetiştiriyoruz. Sulama yapmıyoruz, herhangi bir tarım ilacı kullanmıyoruz. Çekirdekten alıp fide olarak yetiştirdikten sonra ekim yapıyoruz. Büyük alanlarda karpuz üretimi yapmadığımız için bizim karpuzun kalitesi Adana karpuzunun kat kat üstünde. Adana karpuzunu lezzette, kalitede geçtik” ifadelerini kullandı.

 

Karpuzun kilosunu 1.5 TL’ye satmakta olduklarını ifade eden Akalın, “Hasadımızı da imece usulü mahalle sakinleri olarak yapıyoruz. Sulama yapmıyoruz. Sulamadan yapmadan yetiştiriyoruz. Yetişen karpuzumuzun kilosunu 1.5 TL’den satıyoruz” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş