Kask takmayan sürücülere ceza kesildi

İnegöl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, motosiklet sürücülerine yönelik şehrin farklı noktalarında, ‘Kask’ uygulaması gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen uygulamada birçok motosiklet sürücüsüne kask takmadığı için ceza kesildi.

Yayınlama: 19.10.2021
1.053
A+
A-

İnegöl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından farklı noktalarda motosiklet sürücülerine yönelik, ‘Kask’ uygulaması gerçekleştirildi.

 

Gerçekleştirilen uygulamalarda birçok motosiklet sürücüsünün kask takmadığı görülürken, bu sürücülere ceza kesildi.






 

Ahmet Akyollu Caddesi üzerindeki uygulama noktasını İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir ile ziyaret eden İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, gazetecilere açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

 

“Trafik uygulamaları kapsamında arkadaşlarımız kask denetimi yapıyor. İnegöl araç sayısı, motosiklet ve bisiklet sayısının çok fazla olduğu, coğrafi yapısından dolayı motosiklet ve bisikletlerin kullanımlarının çok müsait bir şehir olduğundan, yoğun bir şekilde kullanılıyor. Ama bu kullanımlarının kurallara uygun bir şekilde yapılması, insanların can ve mal güvenliğini açısında çok önemli. Bu noktada arkadaşlarımız özellikle bu denetimlerle hem uyarıyor hem de bilgilendiriyor. Kurallara aykırı hareket edenlere ise bunlara da gereken idari yaptırımlar yapılıyor. Tabi burada amacımız asla ceza kesmek değil, bilinçlendirmek ve kask kullanımının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek için uygulamaları yapıyoruz. İnegöl‘de sene başından bu yana 2021 yılında 507 ilçe merkezinde polis sorumluk sahasında trafik kazası yaşandı. Bunların içerisinde de 231’i doğrudan motosiklet kazaları. Biliyoruz ki bu kazalarda kask kullanılmadığından dolayı maalesef vatandaşlarımızın hayatını kaybettiğini görüyoruz. Sizlerde bunları sık sık haberleştiriyorsunuz. İnanın bunlar için gerçekten çok üzülüyoruz ve bu uygun coğrafyada ekonomik ve sağlıklı çözüm olan motosiklet veya bisiklet kullanımlarının kurallara uygun, kişilerin can ve mal güvenliğini sağlayacak şekilde yapılması çok önemli. Bu noktada vatandaşlarımızın kas kullanımı veya diğer kullanması gereken aparatları zorunlu materyalleri sağlıklı bir şekilde kullanmalarını istiyoruz, bekliyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş