Kastamonu’dan mobilyacıları sevindiren haber

Kastamonu’dan mobilyacıları sevindiren haber
Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, mobilya üreticilerinin pandemi süreciyle birlikte sektörde oluşan hareketlilik ve talep artışı nedeniyle ortaya çıkan MDF talebi ile alakalı açıklamalarda bulunarak, “İnegöl’ün gururu olan mobilya markasını adına yakışır bir şekilde üretirken elbette ihtiyaç duydukları her alanda ve bize sundukları her projede sonuna kadar yanlarındayız.

Yayınlama: 11.02.2021
751
A+
A-

İnegöl Müzakere Cemiyeti Mobilya ve Mobilya Yan Ürünleri Sektör temsilcileri katılımı ile yıl sonunda yapılmıştı. Bu toplantıda mobilya sektörünün önde gelen isimleriyle bir araya gelen Vekil Gürel’e hammadde tedariki noktasında yaşanan aksaklıklar, sektörün geliştirilmesine yönelik öneriler gündeme alınmıştı.

 

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Vekil Gürel, şu ifadeleri kullandı:






 

“COVİD nedeniyle insanların evlerinde daha çok vakit geçirmeleri sebebiyle evdeki farkındalık, ekonomik olarak günlük harcamaların azalması ve mobilya-beyaz eşya kalemlerine talebin artması neticesinde sektörde kısa süreli bir daralma yaşanmıştır. Bu daralmayı ticari fayda bakımından ele aldığımızda aslında mobilya üreticilerini hoşnut edecek bir talebin oluştuğunu da görmemiz gerekiyor. Şöyle ki; geçen yılın üretim rakamları ile bu yılın üretim rakamlarının neredeyse aynı seviye olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Aslında bir talep fazlası ve yoğunluk söz konusu durum böyle olunca ihtiyaç duyulan kalemlerde artış olmuş, sektör de buna yönelik sıkıntısını haklı olarak dile getirerek konuyu çözmemizi rica etmiştir. Biz de vakit kaybetmeden MDF üretiminde söz sahibi olan firmalarımızla görüşmeler yaptık.

 

Bilindiği üzere ülkemiz MDF üretiminde Avrupa 1.si, dünya 2.sidir. Cumhurbaşkanımız önderliğinde ilgili bakanlarımızla görüşme halindeyiz. Sektörün ihtiyaç duyduğu bu taleplerim temini noktasında kısa-orta ve uzun vadelerde çözüm getirmesi adına yatırımcılarımıza da destek sunduk. Kastamonu Entegre Samsun Yonga Levha ve Balıkesir MDF yatırımlarını yapmakta, Starwood firmamız ise İnegöl’de MDF yatırımı yapmaktadır. İsmi geçen firmalarımıza güveniyoruz, sunduğumuz destekle yatırımlarını hızlıca bitirme sözü verdiler. Ayrıca Çamsan Ordu MDF yatırımını devreye almak üzeredir. İçinde bulunduğumuz süreçte 2019 yılına göre 2020 ihracatımız artmış olmakla beraber ilave devreye giren tesislerle iç piyasaya verilen üründe artış olmuştur.

 

Netice itibariyle sektördeki tüm üretici arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize öncelikle emek-yoğun bu alanda ortaya koydukları üstün gayret ve çabaları için teşekkür ediyorum. İnegöl’ün gururu olan mobilya markasını adına yakışır bir şekilde üretirken elbette ihtiyaç duydukları her alanda ve bize sundukları her projede sonuna kadar yanlarındayız. Üretim yaparken karşılaştıkları sorunları çözmek için mesai harcıyoruz. Nitekim yapılan görüşmeler sonuç verdi ve yoğun görüşme trafiği akabinde ricamız üzerine Kastamonu Entegre ayda ekstra 2000 metreküpten az olmamak kaydı ile sektörün ihtiyacı olan MDF’yi İnegöl’deki üreticilerimizin istifadesine sunacakları sözünü verdi. Ayrıca son olarak şunu söylemek istiyorum; bu sıkıntı sadece ülkemize has bir sorun değil bilakis dünyada da bu problem yaşanmaktadır. Ancak bu durum için enseyi karartmayalım, tamamıyla geçici olduğunu düşündüğümüz bu problemi aşacağız zaten gerekli adımları attık, sektöre nefes aldıracak hamleleri yaptık. Yani endişeye mahal yok, her zamanki gibi tedbirliyiz. Mart ayı itibariyle inşallah devreye girecek yeni hatlar ve bahsi geçen firmamızın desteğiyle sektöre rahatlık gelecektir”  

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş